New Music

Het psychedelische indiejazz-ensemble Modern Nature creëert met Flourish een oase van rust


23 maart 2020

Buiten is het koud, maar achter glas is het genieten. Het perfecte moment om te midden van alle chaos om ons heen, even een potje melancholisch uit het raam te staren en weg te dromen met de nieuwe track van Modern Nature.

Na het plotseling uiteenvallen van Ultimate Painting, richtte Jack Cooper zijn pijlen op de horizon. Samen met Will Young, bekend van Beak>, verzamelde hij niet de minste groep muzikanten om hem heen, Namelijk Aaron Neveu van Woods, Jeff Tobias van Sunwatchers en Ruper Gillet.

Nadat met deze line-up vorig jaar debuut-EP Nature en debuutalbum How To Live verschenen, waar wij destijds al over schreven, is Modern Nature nu terug met een nieuwe single. Flourish is een heerlijke psychedelische jazz-track die perfect dient als achtergrondmuziek tijdens een diep gesprek met je eigen gedachten. Het ingetogen drum- en gitaarwerk wordt ondersteund door het hypnotische stemgeluid van Cooper en de zweverige klanken uit de saxofoon van Tobias.

Annual
Flourish is de eerste single voor het mini-album Annual dat op 5 juni via Bella Union verschijnt. Voor het album heeft Cooper wederom een beroep gedaan op Tobias, die samen met percussionist Jim Wallis de Gizzard Recording-studio in London indoken. Luister hieronder naar het eerste resultaat!