New Music

In première: buzzbuzzbuzz, aan adrenaline geen gebrek in de nieuwe clip van Amsterdamse powerpoppers Maple


20 maart 2020

Het nummer kwam al eerder uit, maar nu is er dan ook een videoclip voor Buzzbuzzbuzz. Een ietwat chaotische clip die mooi past bij het adrenaline opwekkende karakter van het nummer. Feel the buzz.

Een tijdje geleden schreven we al eens over deze Amsterdamse powerpoppers en nu zijn ze terug. Buzzbuzzbuzz is volgens de band een song over drukte: “De wereld is druk, we leggen ons druk op en we maken ons druk. Het is een energie die zowel irritant als levenslustig is, een beetje zoals een bromvlieg. Dit gevoel wordt in buzzbuzzbuzz weergegeven en belichaamt: het is spanend, het is gek, het wringt en het swingt.”

Beeld, heel veel beeld
Om dit gevoel extra kracht bij te zetten, besloot het gezelschap om er een video bij te maken. De clip is een constante aaneenschakeling van beelden die de energieke vibe van het nummer continu versterken. “Omdat de huidige wereld eigenlijk al busy genoeg is, hoef je deze alleen maar te laten zien. Buzzbuzzbuzz gaat om impulsen, nieuws, genot, verdriet, cohesie, internet en emotie. Dat alles hebben we vastgelegd met beeld, heel veel beeld. Flitsende beelden, beelden met lage en met hoge resolutie. Hier en daar volgen die beelden letterlijk de tekst, met daaronder een diep laagje om over na te dromen.”

Toekomst
Wat de toekomst precies gaat brengen voor Maple is nog een beetje onduidelijk, maar de band is niet van plan om stil te zitten: “We zijn nu singles aan het uitbrengen en willen daarmee zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarnaast blijven we de komende tijd doorgaan met muziek schrijven en het opbouwen van een unieke live-set. Live-shows staan helaas nog niet op de planning, maar zolang we niet onderuit gaan door alle Corona-buzzzz mikken we dit najaar op een tourtje. Dan komen we de zaaltjes bij mensen in de buurt weer even goed op hun flikker geven!”