New Music

In première: Maple vertaalt het niets meer willen voelen in een razende powerpop-single met Feel No More


27 september 2018

Misschien ben je Maple links en rechts al tegen het lijf gelopen, wij volgen de band al een tijdje met veel plezier en lieten begin dit jaar nog een gierende livesessie van de band in première gaan bij het nummer I Wanna Eat Your Dog. Slechts een van de nummers die 12 oktober op de zelfgetitelde debuutplaat van de band komt te staan, want ook de single Feel No More vind je daarop terug en wij mogen hem vandaag als eerste aan je laten horen.

De Amsterdamse band ken je misschien ook wel in losse delen, aangezien The Mysterons en Pip Blom bandleden de(e)l(d)en. Maple is een potje powerpoppers dat al jaren met elkaar in busjes en autootjes door het land trekt om zijn aanstekelijke en melancholische muziek op de planken te brengen. Binnenkort is de lekker fucked up snelle pop van de band te horen op een goede plak vinyl en vandaag krijg je bij ons te horen wat je kunt verwachten met de single Feel No More. Frontman Jordy Sanger schreeuwt het direct uit vanaf de eerste seconde en neemt zijn band op sleeptouw door een jaren zestig-decor vol ‘aaaahhhh-koortjes‘ en dikke rock-‘n-roll-beats.

Voor de opnames van zijn debuut is de band naar Nogent-Le-Rotrou in Frankrijk gereden met producers Jurriaan Sielcken en Iwen Legro op de achterbank. Wij wilden weleens wat meer weten over de nieuwe single en waar de band allemaal mee bezig is, dus besloten we ze het te vragen!

Waar zijn jullie met de band op dit moment allemaal mee bezig?
“We zijn ons op dit moment aan het voorbereiden zodat de release-show in Cinetol niet een doorsnee liveshow wordt. Eigenlijk willen we dat geen enkele live show een doorsnee liveshow is. Daarnaast zijn we eigenlijk altijd aan het experimenteren met nieuwe songs. De songs die op ons debuutalbum staan vinden wij helemaal te gek en daar krijgen wij nieuwe energie van om ons verder te ontplooien als popgroepje.”

Jongens, kunnen jullie ons uitleggen waar Feel No More voor jullie over gaat?
“Feel No More is geschreven op een moment in het leven waarbij álles even wat minder is. Ik denk dat dat voor de meeste mensen wel herkenbaar is. De tekst is het best te omschrijven als een reisje vanaf totaal blut zijn en dan alsnog onverwachte kosten binnen krijgen naar het opbreken van je lange verkering via je huidige vlam die er vandoor gaat met je beste vriend. Dat, en dan nog met nog vele andere ellendige tussenstops.”

Al met al genoeg redenen om in je studentenflat in Amsterdam-Noord, geteisterd door toenmalige rattenplaag, een gitaar te pakken en de eerste de beste zin op te schrijven die je op dat moment aan het zingen bent: ‘I don’t wanna feel no more’.”