New Music

In première: Ciao Lucifer vertaalt omgekeerde heimwee in nieuwe single Anywhere


28 september 2018

Nee, het is niet de eerste keer dat we een nieuw liedje van Ciao Lucifer in première brengen, de band van Willem Wits en Marnix Dorrestein is het duivelse project van twee bezige kunst- en muziekbijtjes die elkaar vinden in dansbare punk. Nu zijn die jongens behoorlijk grappig en goed met woorden, dus we zullen deze introductie afsluiten met de bandomschrijving in hun eigen Instagram-bio: ‘Bromance in bandvorm’.

In 2016 ging bij ons dus al een song online in de vorm van I Can’t Love You Back, nu zijn de heren gelukkig weer ‘back’ met nieuw werk. Het zou eens tijd worden. Wat we allemaal horen op die nieuwe track? De lekker wavey en Bombay-aandoende groovy gitaar van Marnix en de computerdisco-strakke drums van Willem. Misschien wat minder punk, maar het is allemaal wat ruimtelijker, ademt vrijer en ja, dat bevalt eigenlijk uitstekend. Het zal er vast iets mee te maken hebben dat de band dit werk bij Simon Akkermans heeft gemixt, de producer van vele fijne bands in Nederland als C-Mon, Kypski en Dazzled Kid.

Maar waar de jongens nou precies allemaal mee bezig zijn en wat de grote plannen zijn voor Ciao Lucifer, daarvan hebben wij ook geen idee, dus besloten we het de band te vragen.

Waar zijn jullie mee bezig?
“Na twaalf jaar samen muziek maken hebben we eindelijk maar eens een plaat afgemaakt. Anywhere is daar de eerste single van. Je zou dus kunnen zeggen dat we iets serieuzer te werk gaan dan vroeger, maar als we op kraakfeestjes spelen tussen de hippies, dan doen we daar naast het spelen wel alles wat daar bij hoort.”

En die single: waar gaat ‘ie over voor jullie?
“In het Duits noemen ze dat Fernweh, het tegenovergestelde van heimwee. Het gevoel hebben dat je ergens anders wil zijn, het liefst zo ver mogelijk.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“We zijn vijf dagen lang met een strakke planning op roadtrip gegaan. Maar vooral ook met het credo ‘plannen zijn er om te veranderen’.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
“Vrienden blijven we voorlopig nog wel even, zolang we geen succes hebben. Dus hopelijk blijft die hitsingle zo lang mogelijk uit. Maar mocht het nog wat worden met de band, dan kopen we wel nieuwe vrienden.”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Zo’n clippie is leuk, maar live zijn we nog veel liver! Kom langs, gek!”