New Music

Laat ons je voorstellen aan Modern Nature: met bandleden van Ultimate Painting, Woods, Sunwatchers en Beak


16 juli 2019

Tijdens het luisteren van een bandje genaamd Modern Nature schieten de gelijkenissen met een van mijn favoriete bands van de afgelopen jaren door mijn hoofd: Ultimate Painting. Wat blijkt…?!

Een aantal dagen ga ik op internet eens op zoek naar deze band om een artikel te maken en ja hoor, daar staat ‘ie op de eerste foto die ik zie: Jack Cooper, de oude frontman van eerdergenoemde band. De band die we met zoveel liefde volgden en in 2015 nog interviewden in Amsterdam en die zomaar brak in de aanloop naar het vierde album dat nooit uitgebracht is.

Niet dat Modern Nature een copy-paste-bedoeling is geworden, absoluut niet, maar de gelijkenissen in de hakkelende gitaarloopjes, dat accentje op de derde tel, die louche drumpartijtjes: het is er weer! En wat een band heeft Cooper verzameld, met Will Young van Beak, Aaron Neveu van Woods en saxofonist Jeff Tobias die onder meer bij Sunwatchers speelt. De inbreng van andere muzikante zorgt voor een behoorlijk psychedelisch geluid, dat soms wel iets mantra- en Alice Coltrane-achtigs in zich draagt.

Debuutalbum onderweg: How To Live
De band, die zijn naam ontleend aan de gelijknamige tuindagboeken van Derek Jarman, bracht eerder dit jaar debuut-EP Nature uit en begin deze maand de single Footsteps die op het debuutalbum How To Live verschijnt op 23 augustus via Bella Union.

Cooper vertelt over de video bij Footsteps: “One of the threads through the album is a journey from the chaos of the city to the sanctuary of the country, so we wanted to condense that idea down over the course of Footsteps with the final scene being a baptism… washing everything away.