New Music

Friday Release Day van 26 juni met Khruangbin, Arca, Soccer96, Feng Suave, Pottery en Bananagun


26 juni 2020

Zo, heb je even?! Er komen vandaag zoveel goede albums uit dat we voorzichtig weer denken: we leven toch maar mooie in een te gekke wereld. Met Arca en Khruangbin als grote indie-aanvoerders, maar er is nog veel meer!

Vergeet daarnaast niet ons interview met Khruangbin over de band zijn spiksplinternieuwe album te lezen.

Zo brengt Dirty Projectors vandaag een nieuwe en zoals altijd onnavolgbare nieuwe EP uit, is het de dag waarop Pottery zijn debuutalbum uitbrengt, net als die andere psychrock-favoriet van ons: Bananagun. Daarnaast willen we je Soccer96 niet onthouden, wat misschien wel de verrassing van de dag is. Mogelijk zegt het je niet direct zoveel: maar daarin zitten alle leden van de kosmische jazzact The Comet Is Coming, behalve Shabaka Hutchings. Al klinkt die saxofoon-partij op het nummer I Was Gonna Fight Fascism zó buitenaards, dat het vrijwel niemand anders kan zijn dan de onvolprezen Shabaka. Van eigen bodem is het debuut van Feng Suave het opvallendst, de Amsterdammers hebben de zwoele indiepop geperfectioneerd op een nieuwe EP.

Qua singles kun je er ook maar beter even goed voor gaan zitten. Een nieuwe van Methyl Ethel, Holy Wave, Widowspeak, Crack Cloud, Fume, Fenne Lily, Cocktails, Bright Eyes, Bad Moves, Brown Belt, Songhoy Blues en Hoops.

Altijd op de hoogte zijn? Houd dan onze Spotify-playlist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.Arca – KiCk i  

Soccer96 – Tactics EP

Khruangbin – Mordechai

TTRRUUCES – TTRRUUCES

Feng Suave – Warping Youth

Ray Lamontagne – Monovision

Dirty Projectors – Flight Tower EP

Pottery – Welcome to Bobby’s Motel

Bananagun – The True Story of Bananagun