Live

Epop Festival maakt zich op voor onder meer Black Leather Jacket, Eriksson Delcroix, Seewolf, YĪN YĪN en Indianizer (7 september)


16 augustus 2019

Epop Festival 
Zaterdag 7 september

De eerste zaterdag van september staat Epe in het teken van Epop Festival, het festival dat al sinds 1998 wordt georganiseerd. Zoals elke editie, is het festival gratis toegankelijk en staan er dit jaar weer een partij interessante namen op de line-up, die we eens lekker met je door gaan nemen!

Dat Epop wel weet waar Abraham de mosterd haalt, blijkt uit de affiches van afgelopen jaren. Daarop prijkten onder meer Kim Janssen, MOOON, Komodo, The Mysterons, Waltzburg, Pip Blom, BARTEK, Altın Gün, Indian Askin, Iguana Death Cult, Birth of Joy en Mozes and the Firstborn.

Aanstaande editie vind je Bare Jams, Bony Macaroni, Miller & The Tone Machine, Seewolf, YĪN YĪN (lees hier een interview met de band terug), Indianizer, Steph Grace, Black Leather Jacket, Bazzookas, Niko en Eriksson Delcroix. Een hoop muzikaal moois dat de moeite waard is, wij vertellen je in dit artikel meer over een aantal favoriete acts van ons.


Foto: Denise Janssens

Seewolf
Bij Epop houden ze van bands met een eigen visie en een eigen willetje, vandaar dat de Epenaren onder meer Seewolf uit hebben genodigd voor de komende editie. Een band waar wij met The Daily Indie al een tijdje over berichten, met name vanwege de lange, uitgestrekte en licht-psychedelische nummers die doen denken aan een curieuze menging van Chris Isaak en The xx. De muziek trekt ons aan, waardoor we onder meer dieper in het verhaal achter de Moonwater EP van de band doken, waar we tussen uitgestrekte velden een groep muzikanten ontrafelden die de tijd namen om hun muziek op te nemen en niets aan het toeval overlaat.

Dit najaar heeft Seewolf een mooi vooruitzicht door een deelname aan Popronde, verder gaat de band zien wat er gebeurt: “Wie weet wat Moonwater ons brengt, ik denk er niet te veel over na. Ik ben vooral benieuwd naar wat er gebeurt als we gewoon ons ding blijven doen.” Dat gaat in ieder geval de goede kant op met een mooie show tijdens Epop Festival.


Foto: Tomà Benfatti

Indianizer
Uit Italië komt op 7 september het bandbusje van Indianzer binnen rollen in Epe, de Turijnse band die het de laatste tijd steeds beter doet in het buitenland. Met dit jaar nog een show tijdens Eurosonic en eerder actief als support-act voor King Gizzard & The Lizard Wizard en The War On Drugs. Niet zo verwonderlijk dat de band een graag geziene gast is met zijn lading nummers die tropische en repetitieve melodieën in elkaar over laten vloeien als vloeistoffen in een dia-projector.

Het viertal is sinds 2013 bezig en met het vorig jaar verschenen album Zenith begon het balletje pas echt lekker te rollen. Bij Epop Festival waren ze logischerwijs al snel overtuigd van de kwaliteiten van de heren. In de band zijn sound vind je vleugjes Animal Collective, Django Django, blubberende Braziliaanse beats, allerhande percussie sitars en wat Indianizer ook maar voor handen lijkt te krijgen. Deze show zal reiken op 7 september, naar de hoogste punten van onze sterrenhemel.


Foto: Majchrzak Photography

Black Leather Jacket
Iets dichter bij huis komen de Vlaamse jongens van Black Leather Jacket. Wij kwamen er begin dit jaar achter dat dit de nieuwe garage-band is waar België het over heeft. Liefhebbers van soortgelijke bands als SONS en Iguana Death Cult zouden tegen deze tijd het drietal op de radar moeten hebben.

Zo niet, dan is Epop dus een prima gateway om kennis te maken met deze bak furieuze garage die in goed klinkende en lustopwekkende liedjes is gegoten. Black Leather Jacket kwam niet voor niets een tijdje geleden in de finale van De Nieuwe Lichting, daar hoorden ze allang het talent dat in november breed uitgesmeerd zal worden over het debuutalbum van de band. Haal een goddelijk voorproefje op Epop: voor niets!


Eriksson Delcroix
België is goed vertegenwoordig tijdens Epop, want het uit Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix bestaande Eriksson Delcroix maakt psychedelische country die erg goed onderweg is in Nederland. Zo stond de band uit Kalmthout begin dit jaar nog op Eurosonic met het nieuwe album The Riverside Hotel in aantocht. Een album dat liefhebbers van springere country en dansbare swampblues bijzonder goed zal doen. Het geheel is iets minder melancholisch en het is eerder de lol die de band uit het Amerikaanse zuiden naar boven heeft getrokken.

Aan de oevers van de denkbeeldige moerrassen, gaat het tempo omhoog met de nieuwe plaat, dat wordt vertolkt door een legertje aan ijzersterke muzikanten. Wat minder yeeha, wat meer vuige rock en ineens de seks van Frans lyrics. Met invloeden van Black Keys, Dr John en Gainsbourg, kan dit zomaar de verrassing worden van Epop!


WEBSITE EPOP FESTIVAL | FACEBOOK-EVENT | EPOP IS GRATIS TOEGANKELIJK