Feature

Een kijkje door het sleutelgat van Bedouine haar betoverende wereld


25 oktober 2018

Bedouine
Zaterdag 3 november
Locatie: Molen De Ster

 

Niet al te verrassend, maar de laatste tijd gaat het Bedouine voor de wind. We zien allemaal mooie foto’s langskomen van prachtige Amerikaanse festivals als Newport Folk Festival, Pickathon en Desert Daze, maar Amerika zal haar de komende tijd weer moeten gaan delen met Europa. Gelukkig maar, want haar poëtische muziek is te mooi om niet met de wereld te delen. Op 3 november heeft de muzikante een gaatje in haar agenda gevonden tijdens haar tour als supportact van Father John Misty om in Molen De Ster te spelen.

Ben je lid van The Daily Indie? Dan maak je een goede kans op vrijkaarten voor deze show!

Het is een show die wie wij mogen presenteren, dus proberen wij haar te doorgronden aan de hand van een aantal mooie interviews die ze de laatste tijd heeft gegeven rondom haar schitterende zelfgetitelde debuutalbum dat vorig jaar verscheen. Het leven van Azniv Korkejian is nogal een reis en dat hoor je in alle lagen van haar melancholische liedjes. Zo is ze geboren uit Armeense ouders in Aleppo, is opgegroeid in Saoedi-Arabië en belandde uiteindelijk in Los Angeles. Op haar bijzonder openhartige album vertelt ze over haar leven in prachtige en poëtische liedjes als Solitary Daughter, Dusty Eyes, You Kill Me en One Of These Days.

Nummers die ze overigens uitbrengt via het verfijnde label Spacebomb Records uit Richmond, Virginia. Een muziek zeer liefhebbend collectief dat ruisende, analoge muziek uitbrengt van onder meer Matthew E. White, Jackie Cohen en Natalie Prass. Niet alleen brengen ze het uit, het label heeft een eigen studio waar ze zorgen voor hun kenmerkende klank van hun artiesten. Precies de juiste combinatie voor Bedouine haar frisse muziek die tegelijkertijd klinkt als een relikwie uit vervlogen tijden. Met onder meer de hulp van Smokey Hormel (die met artiesten als Joe Strummer, Adele, Tom Waits en Johnny Cash werkte) en producer Thom Monahan die eerder achter de knoppen zat bij Devendra Banhart, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Al weet ze er zelf meer dan genoeg van, zo studeerde Korkejian namelijk Sound Design aan Savannah College Of Art And Design en werkte ze een aantal jaar als sound-editor voor verschillende tv-series.

 

Troubadours
Zoals haar naam al mogelijk al doet vermoeden, is Bedouine een hint naar de vrije geesten van de nomadische bevolkingsgroepen die in het Midden-Oosten en Noord-Afrika leven. Haar invloeden haalt ze onder meer uit bekende vrijheidsvogels die ‘simpele, zoete en zachte melodieën schrijven’, zo vertelt ze tegen Issue Magazine:“My influences are essentially the heavyweights: Joni Mitchell, Leonard Cohen, Nick Drake, Harry Nilsson, Bob Dylan, Jim Croce, Karen Dalton, Judee Sill, JJ Cale, Astrud Gilberto, Loretta Lynn. Very original, I know. Sometimes I’ll make a late discovery of someone who must have been a subliminal influence, like Bobby Gentry for example.” Op het gebied van literatuur ‘heeft ze altijd het het werk van Robinson Jeffers binnen handbereik’ vertelt ze in hetzelfde interview.

Aan inspiratie geen gebrek. Ze werkt in een hoog tempo aan nieuw materiaal, in gesprek met Uproxx vertelt ze dat een nieuw album niet lang op zich zal laten wachten: “So, we just put down ten or eleven live tracks on tape. And so, the goal is to write, or put down as many live tracks as we could, so that we can get them over to Trey Pollard to start writing on the arrangements and stuff for orchestra. And then we’re picking back up in September when we’re both done touring and we’ll keep working on putting down more parts.” En dat zou allemaal ‘ergens tussen maart en mei’ van volgend jaar uit moeten komen volgens de songwriter. Reken dus maar dat ze in Utrecht een aantal nieuwe liedjes zal spelen.

 

The Daily Indie Presents
Aangezien wij deze show mogen presenteren in Molen De Ster, hebben wij een mooie actie voor onze leden. Ben je nog geen lid van ons, stort dan snel een tientje! Dan ben je niet alleen onderdeel van The Daily Indie, maar zorg je er ook voor dat wij mooie verhalen over nieuwe artiesten kunnen blijven maken en kun jij ook nog eens regelmatig naar toffe shows door het hele land.