Feature

Anemone: dit weekend op London Calling aanwezig met de zomerse swing uit 1967


24 oktober 2018

London Calling Festival
Vrijdag 26 & zaterdag 27 oktober

 

That’s what life is about: just have fun and do your best.” Gezegd en gesproken door Chloé Soldevila. Als onderdeel van het vijftal van Anemone is ze verantwoordelijk voor haar eigen psychedelische popwereld. Met Baby Only You & I heeft Anemone alvast de feestcassette van het jaar in handen. Om in je blitse boembox te klappen, om plezier te maken en je best mee te doen.

Kant A: Yeah baby, yeah baby, Anemone Loves You
Een kekke maat van mij – puike pauper, hippe vogel – merkt op dat tijd een cyclisch gegeven is en voert daarbij als bewijslast aan: Baby Only You & I van de band Anemone. Een cassette. Je luistert en verdraaid, op de herfst van 2018 volgt de zomer van 1967. Een zomer zonder zorgen. Hippe hipstermaat zegt: “Dat waren nog eens tijden.” Je gedachten gaan terug naar een tijd die je zelf niet of nauwelijks hebt meegemaakt. Je wilt jiven zonder gêne.

Anemone is de dwingende disco van U.S. Girls, bongo’s en synthesizers, de zomerse kraut van Stereolab. Afgestoft, opnieuw ontdekt en gered. Kwaliteit waar de tijd geen vat op heeft. Het draait en gaat maar door, als een extended dancemix op de B-kant van een maxisingle. De lyrics gaan ondertussen van ‘Yeah, baby, yeah, baby – party theme – Anemone loves you.’ Meer woorden zijn er niet nodig.

 

Kant B: Ecstasy, bad ass, hypnotized
Soldevilla is in Montréal als ze ons schrijft: “Ik ben in mijn opnamestudio, een vrij grote ruimte, heel huiselijk, mijn planten doen het goed. Ik zie al mijn magische tools, ik hoor de geluiden waar ik aan werk. Het is een mistige dag, I like the mood a lot.” Ze schrijft ons verder: “Maar de muziek van Anemone moet een gedeelde ervaring zijn, het moet gedeeld worden. Waarom bestaat er überhaupt muziek als je het niet deelt? Muziek zalft de ziel, ik schrijf muziek voor de welstand van m’n eigen ziel en ik deel het, voor de welstand van andere zielen. Music soothes the soul.”

We like to dance and trip out
De band belooft muziek die zich niet laat negeren, die zich in hoofd en ledematen wringt. Hoe dat er op de planken uitziet? “We rekken de nummers uit, we like to dance and trip out, iedereen een goede tijd bezorgen. Je zult een energieke liveband zien, én, als de vibe goed is: een dansfeest op het podium.” Dat er gedanst zal worden, met armen, benen en moves. Party like it’s 1967 – als in de summer of love, een zomer zonder zorgen. Dan schrijft Chloé wat de muziek van Anemone met haar zelf doet: “Ecstasy, bad ass, hypnotized.” Meer woorden zijn er niet nodig: de band speelt deze vrijdag aan het begin van de avond.


 

WEBSITE LONDON CALLING | FACEBOOK-EVENT | TICKETS