In samenwerking met partners door het hele land, werkt The Daily Indie samen om zijn leden mooie kortingen aan te kunnen bieden. In de vorm van The Daily Indie Presents-avonden en exclusieve prijsvragen. Hieronder een overzicht van onze Presents-avonden, in de speciale ledennieuwsbrief vind je nog meer info.  

Zo werken we onder meer samen met vaste partners als Patronaat, Rotown, Tivoli, Paradiso, EKKO, Asteriks, 013, Hedon, Het Burgerweeshuis, Sugarfactory, Paard van Troje, Cinetol, Metropool, Q-Factory, Effenaar en Melkweg. Daarnaast zetten we elk jaar acties op met festivals als London Calling, Motel Mozaique, Indiestadt, Amsterdam Woods Festival, Welcome to The Village, Kliko Fest, Sleazefest, deBeschaving, Life I Live Festival, Tweetakt Festival, Dutch Design Week, Valkhof Festival, Breda Barst, Beaches Brew Festival, Metropolis, Incubate, Le Guess Who?, Cross-Linx, Explore The North, Popronde, Let’s Get Lost en Grasnapolsky, maar ook met labels/distributeurs als PIAS, V2 Records, Excelsior Recordings, Caroline, Konkurrent, Coaster Records en Beggars.

The Daily Indie Presents…
Crying Boys Cafe – Hedon – 1 april
Warhaus – Het Burgerweeshuis – 6 april
Moss & Amber Arcades (+TDI DJ TEAM) – Hedon – 14 april
The Jerry Hormone Ego Trip & MOOON – Festival Tweetakt – 16 april
Nouveau Vélo & The Homesick – Patronaat – 20 april
Desert Mountain Tribe – Q-Factory – 22 april
Japandroids – Melkweg – 24 april
Sleaford Mods – Melkweg – 4 mei
A Full Moon Party met Newmoon (BE) – Sugarfactory – 6 mei
A Fugitive & Stahlr – Cinetol – 11 mei
Homeshake – Rotown – 12 mei
The Molochs – Q-Factory – 20 mei
Hallo Venray – Metropool – 27 mei
Close Talker – Hedon – 2 juni
Molly Burch – Sugarfactory – 12 juni
Twin Peaks – EKKO – 22 juli

 

 

De exotische palmboommuziek is even melancholisch, mysterieus als zonnig en luchtig. Het klinkt als een de tocht die door een stoffige en verduisterde kamer trekt. Een emotionele rollercoaster die het best te omschrijven is zoals de band het zegt: een ‘celebration of sadness’. Kom dit samen met ons vieren op 1 april in Zwolle, want voor leden van The Daily Indie hebben we tien vrijkaarten! Hoe die te winnen? Dat lees je in de exclusieve ledennieuwsbrief als je lid bent.

 

 

Deze show geeft onze prachtige rits TDI Presents-avonden nóg maar glans, want dit is ook al zo’n juweeltje. Met onze nieuwe partners van het Burgerweeshuis hosten wij namelijk Warhaus in Deventer 0p 6 april en dat is voorlopig zijn enige clubshow. Leden van The Daily Indie ontvangen drie euro korting op deze show in Deventer. Nog geen lid? Word dat hier!

 

Iemand kwam een tijd geleden met het idee om twee van Nederlands beste bands samen op tour te laten gaan en diegene zijn we dankbaar. Want op vrijdag 14 april hosten wij met Hedon een van de mooiste shows dit voorjaar. En dat niet alleen: The Daily Indie komt ook naar Zwolle om de avond lekker aan elkaar te draaien achter de DJ-tafel! Bij zijn kan natuurlijk altijd, maar als je lid bent van ons krijg je vier euro korting! En zo’n lidmaatschap kost maar een tientje.

 

 

Wat denk je van deze dan?! Een speciale sixtiesavond in samenwerking met Festival Tweetakt in Utrecht! Op zondag 16 april speelt The Jerry Hormone Ego Trip samen met MOOON, twee van onze favoriete Nederlandse bands. Meer over die avond lees je hier en we zien je daar! Ons DJ Team is in volle glorie aanwezig en leden krijgen ook nog eens 2 euro korting, dat wordt gezellig! Lid worden kan hier.

 

 

Twee van Nederlands beste bands op één avond in Patronaat. Dat is dubbel winnen, helemaal als lid van The Daily Indie, want dan mag je met 2,50 euro korting naar binnen. Alvast even voorluisteren, dat doe je hier en hier. Ter voorbereiding op deze show hebben we The Homesick eerder dit jaar uitgebreid gesproken in Leeuwarden, dat lees je hier!

 

Deze band is net zo badass als dat de bandnaam klinkt. Dikke en rauwe psych die eerder al werd geboekt door Eurosonic/Noorderslag, Amsterdam Woods Festival, Rotown, The Great Escape, London Calling en ook de heilige psychgralen: Liverpool Psych Fest en Eindhoven Psych Lab. Nu gewoon weer lekker in Amsterdam om een venijnig potje te spelen van hun laatste album Either That Or The Moon. Psychedelische rock grooved zelden zo hard als bij deze band; het is moddervet, klinkt als een klok en staat als een huis.

 

Japandroids! Niemand minder dan Japandroids speelt op 24 april in de Melkweg en The Daily Indie presenteert deze avond. Wij hebben een mooi setje kaarten liggen op kantoor, onze leden maken daar exclusief kans op. Moet je natuurlijk wel even lid worden, maar dat kan al voor een tientje per jaar!

 

Nog een banger in de Melkweg in samenwerking met The Daily Indie. De nieuwe plaat van Sleaford Mods komt op 3 maart uit en heet English Tapas. Klappen de twee er ouderwets hard op vraag je? Wat denk je zelf! Als je naar de show wilt gaan en lid bent van The Daily Indie, ontvang je 2,50 euro korting.

 

The Daily Indie Presents A Full Moon Party. Hoe tof klinkt dat! Maar ook: hoe tof ís dat! Met Newmoon, Moon Tapes, Moon Moon Moon en DJ Young Wolf organiseren we met Sugarfactory wel echt een gaaf themafeestje op 6 mei. Een avond in het teken van de maan, de nacht, dromen en duisternis. Leden van The Daily Indie ontvangen 2,50 euro korting! Nog geen lid?! Word het dan hier!

 

Een dubbele release-bill met A Fugitive en Stahlr: als dat geen schitterend muzikaal feestje wordt op 11 mei, weten wij het ook niet meer. Het is tevens onze eerste TDI Presents-show in Cinetol, dus dat wordt driedubbel mooi! Wil je meer weten over de band en hun muziek, check dan onze agenda-pagina. Voor onze leden hebben we een mooi stapeltje kaarten liggen en die hoeven zich alleen maar even te melden bij ricardo@thedailyindie.nl, hoe easy is dat?! Lid worden doe je hier!

 

 

Vorig jaar zorgde hij voor een de vetste avonden in Rotterdam, toen een dampende V11 lag te schuimen in de Wijnhaven. Op 12 mei komt Peter Sagar aka Homeshake het lichtjes overdoen in Rotown en dat is niets minder dan voortreffelijk nieuws. De voormalige gitarist van Mac DeMarco begon ergens in 2014 te bliepen op onze radar en daar is hij sindsdien niet meer vanaf geweest! Des te leuker dat wij hem daarom mogen presenteren in Rotown. Onze leden krijgen vijftig procent korting, lid worden doe je hier!

 

 

Jeetjemina, dit is een fijne ontdekking in ons programma. The Molochs uit Los Angeles komt namelijk op 20 mei naar de Q-Factory in Amsterdam! Leden van The Daily Indie krijgen 2,50 euro korting op deze aanstekelijke surfpoppers. Fan van Allah-Las, het vroege werk van The Stones en Ultimate Painting? Dan zien we je daar!

 

In ons ruime TDI Presents-overzicht hebben we nog niet een band met zóveel historie en ervaring. We hebben het over Hallo Venray, de band die midden jaren tachtig opgericht is door Henk Koorn en Toon Moerland. Op 22 pril ligt hun veertiende album Where Is The Funky Party en op 27 mei speelt Hallo Venray (een van Nederlandse beste livebands) in Metropool, waar wij deze show presenteren met onze gloednieuwe partners. Onze leden ontvangen twee euro korting en niet-leden worden hier lid!

 

Fans van bands als Klangstof, Zulu Winter, The Maccabees en Glass Animals kunnen de hastag #geniet0n alvast van stal halen bij de show van de Canadezen. De nieuwe plaat is gemixt door Marcus Paquin, die eerder werkte met onder meer Arcade Fire en The National. Afgaande op de vorige platen Flux en Timbres en de vooruitgestuurde singles (hieronder), wordt dit een plaat om je vingers bij af te likken. En met drie euro ga jij als TDI-lid naar die show in Zwolle. Nog geen lid? Word het hier!

 

Kijk, voor dit soort shows houd je The Daily Indie dus in de gaten. Molly Burch is een piekfijne songwriter die indiepop een heel verfrissende en licht-jazzy swing weet te geven. Ze wordt al snel opgepikt door Captured Tracks (o.a. DIIV, Mac DeMarco) en dat is geen wonder: want van een flinke uithaal tot zoete sixtiesschuifelmuziek, je komt een hoop moois tegen in het universum van Burch. Onze leden ontvangen 2,50 euro korting op deze show. Niet-leden kunnen hier lid worden voor een tientje per jaar.

 

Jaaaa, lekker hoor! Met onze partner EKKO presenteren we Twin Peaks op 22 juli! Deze brutale garagerockers uit Chicago volgen we al jaren op de voet, we zijn dus ontzettend blij dat we de band in zo’n mooie zaal mogen hosten. Lid van The Daily Indie, dan krijg je 2,50 euro korting. Lekker, toch!

 

Lid worden
Als je lid wordt van The Daily Indie, steun je niet alleen onze hele redactie die stad en land afreist om mooie verhalen te maken in tekst, beeld en geluid, maar maak je dus ook gebruik van alle bijbehorende ledenvoordelen. Alle benodigde informatie ontvang je via de exclusieve ledennieuwsbrief. Wil je nog iets weten, zijn er onduidelijkheden of wil je gewoon een praatje maken, stuur dan even een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl!

Vorige TDI Presents-avonden in 2017
The Daily Indie Presents Amber Arcades @ Patronaat – 9 januari
The Daily Indie Presents Cosmonauts @ V11 – 22 februari
The Daily Indie Presents Two Door Cinema Club DJ Set @ Patronaat – 3 maart
The Daily Indie Presents Zimmerman – Paard van Troje – 10 maart
The Daily Indie Presents Surfer Blood – Rotown – 10 maart
The Daily Indie Presents Sallie Ford – 013 – 13 maart

 

Illustratie header: Freepik