New Music

Echo Beatty laat een nieuw geluid horen op de nieuwe single High On a Memory, en luidt daarmee tevens een nieuw tijdperk in


17 mei 2019

Echo Beatty begon ooit als het soloproject van de Belgische Annelies van Dinter. Vervolgens voegde Jochem Baelus van onder meer Slumberland zich bij de Antwerpse, werd Echo Beatty een duo en uiteindelijk gingen de twee ook privé de samenwerking aan. Sinds kort bestiert Van Dinter de band weer in haar eentje en ook op persoonlijk vlak werd er gebroken met Baelus.

“Om persoonlijk nog te kunnen evolueren moest ik alleen verder gaan, zonder afbreuk te doen aan de tijd met Jochem of zijn aandeel in de muziek die we samen hebben gemaakt”, verklaarde de zangeres onlangs in de Belgische media.

Het eerste wapenfeit van Van Dinter solo, Echo Beatty 2.0 om het zo maar te zeggen, verscheen afgelopen week: High On a Memory: een prachtig en verstild en akoestisch nummer dat gaat over de wisselvalligheid van het leven. Een beetje duister en donker. Hierbij breekt voor Echo Beatty een nieuw hoofdstuk aan en laat het een heel ander geluid horen dan je van Echo Beatty gewend was.

De klanktapijten van Baelus hebben plaatsgemaakt voor louter een akoestische gitaar, strijkers en het hemelse stemgeluid van de Vlaamse. Het nummer is opgenomen door Bram Vanparys (van The Bony King Of Nowhere) en de strijkersarrangementen komen van de hand van Patricia Vanneste (ex-Baltazar). High On A Memory gaat gepaard met een prachtige video. De clip bij het nummer is geschoten in Death Valley en gemaakt door de Nederlandse filmmaker Eva van Tongeren. De beelden zijn outtakes van haar film Still From Afar uit 2018, maar zijn veelzeggend en passen perfect bij dit nummer.

Dit najaar hoop ‘het nieuwe’ Echo Beatty nog een EP uit te brengen, en daarna weer een volwaardige langspeler, maar die plannen zijn nog niet concreet. Voorlopig moeten we het dus doen met de single High On a Memory en van een ongekende schoonheid om voorlopig even op repeat te zetten.