Live

Drie nieuwe TDI Presents-shows in Q-Factory, met Holy Wave, Gaye Su Akyol en FEWS


25 juli 2018

The Daily Indie Presents
Holy Wave en Jellephant & The Phantoms, Gaye Su Akyol en FEWS 

That’s right! Maar liefst drie nieuwe shows bij onze vrienden van Q-Factory in Amsterdam dit najaar! Op 27 september presenteren we de psychedelische poppers van Holy Wave en Jellephant & The Phantoms, 27 oktober komen de postpunkers van FEWS naar de hoofdstad en 15 november kun je je onder laten dompelen in de Turkse psychrock van Gaye Su Akyol.

Ben jij al een ambassador van The Daily Indie? Voor een tientje per jaar zorg je er niet alleen voor dat wij mooie muziekjournalistiek kunnen blijven maken, maar kun je ook door het hele land naar een groot aantal shows met vrijkaarten. Meer info? Check onze Word Lid-pagina en The Daily Indie Presents-pagina.


 

Pak je agenda er maar bij voor het najaar, want dit zijn stuk voor stuk shows die je niet wilt missen als liefhebber van het betere psychedelische werk. Zo zijn we ontzettend blij dat de mannen van Holy Wave weer eens in het land zijn. We volgen deze band (ook tot onze schrik, wat blijft die tijd?!) alweer sinds 2013, beginnende bij de single Lady’s Madonna Operation, vervolgens het heerlijke debuutalbum Relax vol Velvet Underground-invloeden en later album twee Freaks Of Nurture. Na onder meer nog een interview in 2014 kunnen we wel stellen dat we deze band vrij hoog hebben zitten.

En dan komt deze band uit Austin ook nog eens samen Jellephant & The Phantoms, de Arnhemse band rondom Jelle Haagsma. Onlangs mochten wij nog het gloednieuwe album Skeletons in première brengen. Daarover – en nog veel meer – lees je hier! Een line-up om bijzonder lekker op te gaan, hoor. Niet twijfelen, maar komen!

WEBSITE Q-FACTORY | FACEBOOK-EVENT


 

Fan van bands DIIV en Nouveau Vélo? Dan weet je dat je 27 oktober van dit jaar niets in moet plannen omdat FEWS naar Q-Factory komt! Het opzwepende project van de Zweeds/Engels/Amerikaanse band debuteerde in 2016 groots met de plaat MEANS waarvan de single The Zoo de band al stevig op de kaart zette. FEWS werkte met producer Dan Carey (onder meer Django Django, Kate Tempest, TOY en Franz Ferdinand) die de ideeën van de band echt tot leven heeft gewekt. Ondertussen tourde de band non-stop en ging het onder meer met The Pixies langs allerlei grote en galmende popzalen in heel Europa. Reken dan ook maar dat Q-Factory voor de bijl gaat eind oktober!

WEBSITE Q-FACTORY | FACEBOOK-EVENT


 

Op 15 november staat de betoverende Gaye Su Akyol op het Q-Factory x The Daily Indie-programma. Toch zeker een van de meest interessante muzikanten van de laatste jaren, met haar mythische en beeldschone muziek waarin oriëntaalse strijkers worden gemengd met authentieke postpunk-invloeden. De in Istanbul geboren en tot antropoloog opgeleide zangeres noemt haar muziek zelf Turkish art rock en deze westerse en oosterse mengelmoes sloeg de laatste jaren goed aan in Nederland. Zo speelde ze met haar band in 2015 op Le Guess Who? en vorig jaar onder meer op Valkhof Festival en Welcome to The Village. Je even goed inluisteren doe je met haar tweede plaat Hologram Imparatorluğu, die in 2016 goed werd ontvangen door de internationale pers. Trippy, bezwerend en bijzonder opzwepend.

WEBSITE Q-FACTORY | FACEBOOK-EVENT


 

Wil je naar een van deze bovenstaande shows? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben een stapeltje mooie kaarten liggen voor deze gigs in Q-Factory. Word een ambassor van The Daily Indie of ben je het al: stuur dan een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl