New Music

De Witte Kunst steekt klassieke Nederpop unheimisch in een nieuwe jas met single De Hand


6 oktober 2020

Zo’n anderhalve generatie geleden werden de hitparades in ons kikkerlandje massaal bestormd door Nederpop-bands als Doe Maar, VOF De Kunst/Toontje Lager en Het Goede Doel. Die dansbare klassiekers uit de jaren tachtig vinden nu opvolging in de hoedanigheid van single De Hand van De Witte Kunst.

Dit verse kleinkunstpop-duo pakt die sferen gretig op en steekt ze in een blitse nieuwe jas. Die nieuwe jas waarmee het duo de ingrediënten van klassieke Nederpop aankleedt, wordt op De Hand unheimisch aangeraakt door een vreemdeling tijdens een grillige avondwandeling. Zoals de band vaker doet, worden ook hier vooral veel vragen gesteld en nauwelijks antwoorden gegeven.

Een uitgebreide toelichting op de beschouwingen over levensvragen die de basis vormen voor de surrealistische liedjes lees je in het interview dat we met het tweetal deden bij de première van single Virtuele Wereld. Beide liedjes zijn te vinden op de zelfgetitelde debuut-EP die het tweetal onlangs uitbracht via label Magnetron Music, waar we ook acts als Karel, Stippenlift en Faberyayo treffen. Beleef hieronder de gekkigheid van De Witte Kunst met De Hand.