New Music

De terugkeer naar de club met Romy’s debuutsingle Lifetime


5 oktober 2020

De plek waar The xx huist heeft een behoorlijk vruchtbare grond. Dat bleek al uit het succes dat Jamie xx had met zijn soloplaat In Colour, maar nu heeft ook mede-bandlid Romy Madley-Croft de springplank gevonden. Zo verscheen onlangs haar allereerste en zeer dansbare single Lifetime.

Op de derde plaat van The xx kwam het huilen-in-de-clubgevoel al prominenter naar voren en Madley-Croft wandelt vrolijk verder op dat pad. Met hier en daar wat ervaring met dj’en, klinkt Lifetime als een logische volgende stap die alle verwachtingen waarmaakt. Het is lekker stukje uptempo genieten met warmbloedige housebeats en catchy loopjes met bijdrage van Jamie xx. Om het af te maken heeft Madley-Croft haar zachtaardige vocalen over het geheel uitgegoten.

Tegelijkertijd is dit, bij gebrek aan betere benaming, echt een coronanummer, geheel geschreven tijdens de Britse lockdown. Zodoende bestrijdt Lifetime de eenzaamheid en wanhoop die destijds hun koppen opstaken en is het een nummer geworden ter viering van het samenzijn. In zo’n tijd is de mantra uit het refrein: ‘I’ll be right beside you, you’ll be right beside me‘, een troost voor de ziel. Uiteindelijk is moeilijk om er omheen te draaien: zonder het coronavirus zou Lifetime zou zomaar een volwaardig clubanthem kunnen zijn.