New Music

De alternatieve droomwereld van Someone krijgt met Paris At Midnight een extra zomers tintje


26 juni 2021

Met een alias zo anoniem als Someone verwacht je automatisch een artiest die de muziek boven de randzaken plaatst en inderdaad, Tessa Rose Jackson is de bescheidenheid zelve. Op haar Instagram geen gelikte, glamoureuze magazineshots maar vooral akoestische fragmenten uit de studio en foto’s en filmpjes van en met haar kat.

Haar low-key aanwezigheid op de socials doet wellicht ook een wat nonchalante muzikant vermoeden, maar niets is minder waar. Jackson heeft als Someone een uitgekiende artistieke visie, compleet met (vaak) zelfgemaakte hoezen en videoclips. Lees hier ons interview met haar er nog maar eens op na. en op haar nieuwe single Paris At Midnight horen we hoe deze steeds meer vorm krijgt.

Welkom toevluchtsoord
Voorzien van een mysterieuze animatievideo biedt deze track een welkom toevluchtsoord voor wie toe is aan vakantie, maar nog niet in staat is geweest daadwerkelijk de koffers te pakken. Het is een bijzonder sfeervol liedje dat beelden van nachtelijke wandelingen door steegjes in Zuid-Franse dorpen op je netvlies schildert en roept met zijn retro blazers en percussie een droomwereld op zoals we die eerder dit jaar ook al hoorden op het nieuwe album van Beautify Junkyards.

Het nieuwe album van Someone krijgt de titel Shapeshifter, verschijnt op 10 september en belooft, ook afgaande op de eerder verschenen single Strange World, een album vol schitterende dreampopliedjes. Jackson mag dan geen haantje de voorste zijn, haar werk is kunst van de bovenste plank.