New Music

Courtney Barnett gaat de strijd aan met haar eigen onzekerheden op de heerlijk lome nieuwe single Everybody Here Hates You


18 april 2019

Courtney Barnett weet van geen ophouden. Haar uitstekende vorige plaat Tell Me How You Really Feel is nog geen jaar oud, of er is nu al een nieuwe single. Everybody Here Hates You is de heerlijk Barnettiaanse titel van het nieuwe nummer waarop ieders favoriete Australische slackerrockster de strijd aangaat met haar eigen onzekerheden.

Dat doet Barnett natuurlijk weer met een knipoog en een uiteindelijk bemoedigende conclusie: ‘It’s only in your head they’re probably thinking the same thing.’ Voordat Barnett bij die conclusie komt, neemt het nummer je succesvol mee naar de headspace van iemand die constant aan zichzelf en alles en iedereen om zich heen twijfelt.

Ondanks de kenmerkende lome voordracht, is dit dus een nummer om zelf ook nerveus van te worden. Al is dat in dit geval een compliment. Het eerdergenoemde mantra waarmee het nummer eindigt, leent zich ook uitstekend om en masse gescandeerd te worden op de festivalweide. Dat kan in Nederland op het Once In A Blue Moon festival in het Amsterdamse Bos in augustus.