New Music

Catchy, mysterieus en overduidelijk Foals: de nieuwe single On The Luna


18 februari 2019

Foals is al lang niet meer de kleine, onbekende indierock-band die het ooit was, maar we sluiten de muziek van de Britten nog steeds maar wat graag in ons hart. Net voor het weekend werd On The Luna op ons afgevuurd, een catchy nummer met een ietwat mysterieuze songtekst.

Het belooft een goed jaar te gaan worden voor Foals, de Britse band brengt maar liefst twee albums uit in 2019. Het eerste deel van het tweeluik, Everything Not Saved Will Be Lost part 1, verschijnt op 8 maart. In het najaar krijgen we dan het tweede album te horen. In een interview vertelde de band dat het eerste album een beetje een newwave-feel heeft, waar het tweede album meer de rocksound gaat opzoeken.

On The Luna is het tweede nummer van het nieuwe album dat volgende maand verschijnt en wordt gekenmerkt door een catchy sounds van synths en drums, waarbij de gitaren geleidelijk aan terugkomen. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan zich verdiepen in het tekstueel mysterie. ‘They say that heaven is other people. But the other side’s defo evil.’ Wat dat mag betekenen, laten we graag over aan de luisteraar. Ook Trump ontloopt de dans niet en daarmee krijgt On The Luna ook een licht maatschappij-kritisch kantje. Het is tenslotte 2019.

De show in Paradiso was in no time uitverkocht, maar wie de band live aan het werk wil zien, kan dat deze zomer op Down The Rabbit Hole.