New Music

Braziliaans duo Glue Trip doet hun naam eer aan met hun nieuwe video


7 september 2018

Lucas Moura en Felipe Augusto ontmoetten elkaar jaren geleden in João Pessoa in Brazilie. Sindsdien maken ze samen mooie popliedjes die rechtstreeks uit je Alice in Wonderland-achtige dromen lijken te komen. Als je de facebookpagina van dit duo bekijkt zul je bij de genre omschrijving de woorden Feel free zien staan. En dat is misschien nog wel de beste manier om het geluid van deze jongens onder woorden te brengen.

Ze brachten in 2015 hun eerste self-titled album uit en binnenkort komt de tweede plaat waar we nu al twee voorproefjes van hebben uit. Met een bandnaam als Glue Trip, een albumcover van een wazige zonsondergang en een schare zweverige liedjes is het makkelijk te raden welke vibe de jongens willen overbrengen. En hoewel elk nummer op het eerste album compleet anders klinkt, zijn ze allemaal op hun eigen manier even psychedelisch.

Met hun nieuwe singles blijven ze trouw aan wat ze het beste doen. Time Lapses begint als een catchy indie-tune maar neemt ons al snel mee op een reis naar het onbekende. Iets wat in de muziekvideo nog meer versterkt wordt.

De laatste single Between Jupiter and Mars is een stuk elektronischer en gaat ook wat meer richting de pop dan eerder werk, maar blijft toch vasthouden aan de relaxte vibe die we van Glue Trip gewend zijn. Het komende album belooft weer een heleboel variatie, maar ermee wegdromen kun je zeker.

De nieuwe plaat Sea at Night komt in september uit.