New Music

PREMIÈRE: de splinternieuwe single & videoclip Human van All We Are


20 april 2017

All We Are, jazeker! De band is terug en brengt op 9 juni zijn tweede album Sunny Hills uit. Dat vinden wij bijzonder fijn nieuws, zo interviewden we de band al eens en namen we zelfs een prachtige TDI-videosessie op met de band. Nu heeft The Daily Indie de primeur van de tweede single Human.

Eerder werd de single Burn It All Out al uitgebracht en op 9 juni verschijnt het nieuwe album. Dat gaat de band uit Liverpool overigens vieren in Amsterdam, want precies op die dag speelt All We Are een show in Bitterzoet. Sunny Hills is geproduceerd door Kews (o.a. van Solange, Kano en Loyle Carner) en komt uit via het prestigieuze Domino. The Diaily Indie was nieuwsgierig naar wat meer informatie rondom die nieuwe plaat en vroeg de band naar wat er allemaal gebeurt is in de tussentijd.

Nou, wat hebben jullie allemaal uitgespookt sinds we jullie twee jaar geleden voor het laatst spraken?
“In die tijd hadden we al genoeg nummers voor een tweede album, maar we besloten al het materiaal – op één nummer na – weg te gooien en weer opnieuw te beginnen. We hadden een aantal openbaringen tijdens liveshows, die ons in de goede richting duwden. Vanaf dat moment gingen we hardere en intensere nummers schrijven, die heel oprecht voelden en reflecteerden hoe wij de wereld ervaren. Het nieuwe album heeft diepe en donkere bodems, maar er zit een positieve boodschap in en het is een manier om mensen samen te brengen.”

Kun je ons iets meer vertellen over het maken van het nieuwe album?
“Het album hebben we opgenomen in een plaatsje buiten Manchester. Het was een oude pastorie met ontzettend veel goed klinkende ruimtes en vreemde, vintage gear. Daar zijn we twee weken gebleven met onze producer, Kwes. Hij is echt een waanzinnige muzikant, voelde ons ontzettend goed aan en hij luisterde ook aandachtig naar wat we te zeggen hadden. Dat wasa erg belangrijk voor ons. Het gaat niet alleen om de techniek, het gaat erom hoe we onze krachten kunnen bundelen en samen beter kunnen worden.”

En de single Human die vandaag in première gaat: hoe is die tot stand gekomen?
“Het nummer is geboren in Wales. We vinden het leuk om veel te reizen en op willekeurige plekken onze spullen neer te zetten en te kijken wat er gebeurt als we daar spelen. Dit nummer is geschreven in een moment waarop we onze bewustzijn de vrije loop lieten gaan. Alle teksten waren er, dus we hoefden het alleen te arrangeren en te editen. Ergens hebben we nog de originele jam van vijftien minuten liggen, misschien dat we die ooit nog wel uitbrengen. Heel misschien.”

Qua creatieve ingevingen zit het wel goed zo te horen. Van wie kwam het idee voor de clip?
“De video gaat over een klein stadje dat vecht tegen een aannemer die een snelweg midden door een dorp wil bouwen. In eerste instantie geeft dat plan frictie tussen de bewoners, maar die zien op den duur in dat ze beter samen kunnen werken om tegen de plannen te strijden. Het is overigens een trilogie, dus verwacht nog meer.”

En de plannen voor de komende maanden: wat gaan jullie allemaal doen?
“We hebben ontzettend veel zin om onze nieuwe nummers uit te brengen, ze los te laten in de wereld en te horen wat mensen ervan vinden. De nieuwe muziek is live het krachtigst, dus we kunnen niet wachten om ze te gaan spelen. Van de zomer hebben we veel festival staan in Europa, we komen er dus aan!”

 

 

LIVEDATA ALL WE ARE:
9 juni – Bitterzoet, Amsterdam
23 t/m 25 juni – Down The Rabbit Hole

 

TRACKLIST SUNNY HILLS:

  1. Burn It All Out
  2. Human
  3. Animal
  4. Dance
  5. Down
  6. Dreamer
  7. Youth
  8. Waiting
  9. Punch