Live

Win kaarten voor een avondje krautrock-acid met Beak> en Paddy Steer in De Helling (27 januari)


22 januari 2020

Waar de band het in het begin het vooral van zijn ‘hoofdacts’ moest hebben, hoort (opent in een nieuwe tab)”>Beak> inmiddels al een tijdje bij de gevestigde orde. Op maandag 27 januari speelt het trippy Britse krauttrio in De Helling en wij kunnen je met kaarten naar deze kosmische show sturen.

Met een band die tijdens een uit de hand gelopen kerstfeestje ontstond en een debuutalbum dat alweer uit 2009 stamt, kwam de psychedelische en alien-achtige muziek van Beak> pas echt goed op gang vanaf het tweede album spraken we Geoff Barrow, Billy Fuller en Will Young, respectievelijk van Portishead, Robert Plant en Moon Gangs.

Kolkende rivieren
Beak> trekt al jaren zijn eigen plan met muziek die schuurt, die net niet helemaal lijkt te kloppen en die soms schijt lijkt te hebben aan jou als luisteraar. Ook op de laatste Life Goes On EP word je in een kolkende rivier gegooid van bevreemdende zanglijnen, zware bassen en ontregelende synth-partijen die de muziek een vreemd melancholisch effect geeft. Het is geen muziek van nu, geen muziek van vroeger, het is eerder muziek van nooit geweest.

En dat is eigenlijk hartstikke verfrissend, of zoals de band al eerder tegen ons formuleerde: “Het is ook nog maar een recente ontwikkeling dat iemand heeft bedacht en zei: alles op een album moet perfect zijn, alle sounds moeten op hun plaats zijn, de nootjes moeten feilloos geordend worden. Twintig jaar geleden was dit nog helemaal niet zo. Het zijn voor ons juist die imperfecties die het tot iets unieks, iets individueels maken.”

Futuristische geluidskunstenaar
Als support wordt overigens Paddy Steer meegenomen, die in 2018 nog op Le Guess Who? speelde. Deze futuristische geluidskunstenaar laat zich lastig omschrijven, het is een eenmansorkest dat zich beweegt tussen lofi, pop, jazz, funk en alles in een bak acid laat vallen.

Kaarten winnen?
Wil je met je beste vriend of vriendin een avond stuiteren op de jazzy en psychedelische muziek van Beak> en Paddy Steer? Stuur dan vóór zondag 26 januari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom je graag naar de show van deze bands zou willen gaan.


WEBSITE DE HELLING | FACEBOOK-EVENT