Live

The Daily Indie Presents The Guru Guru en Katadreuffe in Café de Stroper i.s.m. Podium Asteriks (14 februari)


24 januari 2020

Op 14 februari steken wij in Leeuwarden de normaal gesproken romantische Valentijnsdag toch net even wat anders in. In samenwerking met Podium Asteriks presenteren we in Café de Stroper (het café van poppodium Neushoorn) een knetterdikke avond met The Guru Guru en Katadreuffe.

Ben je lid van The Daily Indie? Dat is sowieso goed nieuws, maar helemaal omdat je dan naar de show van The Guru Guru in Cafe De Stroper kunt gaan. Zo niet, word het vandaag nog!

Een avondje borderlinerock en posthardcore met je geliefde? Hé, het is weer eens wat anders. En het zijn niet zomaar twee acts: het zijn doorgewinterde bands van de bovenste plank. Zo is The Guru Guru alweer sinds 2012 bezig met het aanjagen van beroertes in de Lage Landen. Hoef je ons weinig over te vertellen, in 2017 lieten we nog het eerste album PCHEW in première gaan.

Volgende week verschijnt op 31 januari de tweede plaat van de band: Point Fingers. Al klinkt het mogelijk allemaal wat cleaner, laat je niet voor de gek houden: de liedjes zijn nog steeds zo geschift en door de modder getrokken als voorheen, inclusief de orkaankracht die loskomt tijdens de liveshows van de band. Dus, ben je een liefhebber van METZ, Raketkanon en Girl Band: je weet wat je te doen staat!

Door Katadreuffe word je alvast even ‘lekker gemaakt’ en keihard rechts ingehaald door de meedogenloze noiserock van de Amsterdamse band. Afgelopen december bracht de band nog zijn tweede album To Stop And Stare And Start Again uit via Narrominded en daar zaten geen verkeerde gasten achter de knoppen. Zo werkte de band met Jack Shirley die eerder met Deafheaven werkte en gingen de bestanden door naar masteraar Carl Saff die eerder zijn oren waagde aan Pile en Russian Circles. Het is fel, de band hijgt continu in je nek en laat je geen moment met rust. Op een haast verslavende manier kom je in een soort roes terecht waar je met geen onmogelijkheid meer uit te halen bent. Laat die romantiek maar vloeien in Leeuwarden!


WEBSITE ASTERIKS | FACEBOOK-EVENT | WORD LID