New Music

Whispering Sons kondigt dreigend zijn aanstaande plaat aan met ijskoude single Heat


24 mei 2021

In 2018 gooide het coldwave-vijftal Whispering Sons vanuit België hoge ogen met het debuutalbum Image, na de hooggespannen verwachtingen die de band in de aanloop ernaar toe met eerder werk al schiep. Nu staan de persen roodgloeiend van de opvolger: Several Others.

Op 18 juni verschijnt die langspeler en als laatste voorproefje van dat album laat de band nu de single Heat horen. Het bevat de postpunk-sferen die Whispering Sons op zijn eigen donkere manier in vorig werk liet horen, maar nu op een manier die directer binnenkomt.

Na een korte aftrap van geniepig dreigend gitaargeweld gooit de band direct het tempo erin. Een retestrakke ritmesectie sleurt de luisteraar als door een mantra gegijzeld door het nummer heen, terwijl de vocalen van Fenne Kuppens die gijzeling met iedere beweging angstaanjagender maakt. Het nummer drijft je naar een duisternis waarin je verward raakt door de vraag of de benauwdheid die gaandeweg ontstaat wordt veroorzaakt door een ijzingwekkende koude, of juist door een verzengende hitte, …of door de explosie die ontstaat als beide extreme krachten tegen elkaar botsen.

Dansconditie
In de video zien we zangeres Fenne Kuppens dansen met de kenmerkende expressie zoals we die van liveshows kennen. Na meer dan een jaar zonder intensief tourschema aan live-optredens kun je je wel voorstellen dat de dansconditie wat was weggezakt. Maar de dans in deze video was alvast de eerste conditietraining voor het drukke liveschema dat de band inmiddels gepland heeft. Een flinke tour van een reeks optredens door Europa brengt de band langs onder meer Down The Rabbit Hole, De Helling in Utrecht, Doornroosje in Nijmegen, MEZZ in Breda en het Brusselse Ancienne Belgique.

Several Others komt uit via PIAS. Je kunt je er dus op voorbereiden met Heat, door de muziekvideo die je hier alvast ziet.