New Music

Acid House Kings brengt lichtvoetige covid-zomerhit A Little Dancing uit


25 mei 2021

Acid House Kings is in eigen land zo’n beetje onsterfelijk en ook in landen als de Verenigde Staten doet de band het niet slecht: onder meer Bruce Springsteen is fan. In Nederland gaat het minder hard, en dat is jammer. We kunnen allemaal wel een dosis happy-go-lucky met een portie stevige Zweedse humor gebruiken. Gelukkig is die er nu in de vorm van A Little Dancing! 

In eerdere interviews grapte het trio zelf al dat hun muziek niet zou misstaan op het Songfestival, en nu is er precies in hetzelfde weekend voor het eerst in tien jaar nieuwe muziek van de Zweedse indiepoppers. De single A Little Dancing is een lichtvoetige ode aan coronatijden, met de synths en aanstekelijke hooks die fans allicht al kennen van Would You Say Stop en I Just Called To Say Jag Alskar Dig.

Een dubbele bodem
A Little Dancing is dus dansbaar. Verrassing! Maar terwijl het mij uitstekend lukt om gewapend met bellenblaas uitgelaten dansjes in mijn woonkamer te doen (ik heb het uitgeprobeerd) zit er, als je goed luistert, een dubbele bodem in deze covid-zomerhit. De Zweedse tongval van zanger Niklas Angergård laat de precieze betekenis soms even in het midden, maar zelf steekt de band op social media niet onder stoelen of banken dat het liedje over actualiteiten gaat. ‘There’s a time to stop following fools, there’s a time for new rules’. Maar later ook: ‘And here’s the time to tell them to fuck off, I’d surely do it again. There’s a time and place for everything that’s you. I wouldn’t do it again.

Acid House Kings speelt zoals vaker met ultieme tegenstellingen in tekst en melodie. Er had geen beter moment voor nieuw materiaal kunnen zijn, in het midden van aanhoudende onzekerheid over de toekomst met of zonder covid – en het Songfestival, natuurlijk. I feel like a little dancing.