New Music

Opwindend wazige en woozy lofi-disco van Blue Material op nieuwe single Personal


5 november 2019

Met meerdere zoekopdrachten en dertien tabbladen open, weten we nog steeds verdomd weinig over Blue Material. Zelf is project-oprichter Thom Gillies niet echt een persoon die graag deelt waar hij muzikaal mee bezig is. Muziek uitbrengen doet hij gelukkig wel en die wilden we je niet onthouden.

Deze Canadese muzikant beweegt zich wel in de lokale muziekkringen, zo speelde hij eerder in TOPS en maakt hij muziek met Vesuvio Solo. Zijn eigen project Blue Material kwamen we op het spoor via de single Personal, waardoor we als vanzelf bij zijn zelfgetiteld debuutalbum uitkwamen. Een lofi klinkend album over verloren liefde in een stad waar door het kapitalisme langzaam de ziel uit wordt gezogen. Gemaakt met onder meer scene-leden uit Montreal van Braids, Blue Hawaii en Suuns.

Personal verscheen op een of andere manier niet op dat album, maar heeft diezelfde bibberige en gloedvolle funk die opgenomen lijkt te zijn op een oude VHS-band. Deze woozy disco-track had het hoogtepunt van zijn plaat geweest, met matte violen en drums die warm in je nek ademen en parels zweet op je huid achterlaten. Denk aan je heetste vrijer waar je al week van wordt als je eraan denkt om die onder handen te nemen. Maar hé: linksom of rechtsom, drop hem lekker in je playlist en stop de discobol in het stopcontact voor een avondje riffen en grooven.