New Music

Voor jouw 2019-radar: de Ierse punkers van The Murder Capital zijn onze volgende blinkende en bliepende ontdekking


15 januari 2019

Het jaar begint overal met lijstjes van acts die je in de gaten moet houden voor 2019. En ja, wij hebben er ook wel een paar waar we veel van verwachten. Zo ontdekten we onlangs een band die we je niet wilden onthouden: The Murder Capital. Extra bonus: deze week is de band op donderdag te zien tijdens Eurosonic!

Bij het zien van de livesessie van de band dachten we direct aan de eerste keer dat we Shame zagen in de zomer van 2016 alweer, met een of andere livesessie in een garage. Net als bij die sessie, is de energie en de spanning in elke vezel voelbaar en je ziet direct: deze guys hebben het, dit gaat hem worden.

The Murder Capital tourde ondertussen al met de eerdergenoemde band, maar eveneens met de zielverwanten van Slaves, IDLES en verkocht in Dublin al een zaal uit met vierhonderd stuiterende punkers.

En dat zonder dat er nog maar een nummer was verschenen. Het is duidelijk: de bandnaam ligt al een tijdje op iedereens lippen en ook wij kwamen de onderstaande video tegen bij een hoop gewaardeerde Engelse collega’s. Er is geen ontkomen aan.

Angst, duisternis en haat
The Murder Capital gaat het komende jaar met bands als Fontaines D.C. de kar trekken van een nieuwe Ierse lichting. Schrik niet: want de band is wel een tik duisterder en nerveuzer dan zijn collega’s. Frontman James McGovern jaagt zijn gang op en klinkt alsof hij stijf van de stress zijn zanglijnen in staat te zingen.

De eerste single Feeling Fades is opgenomen met Flood, die onder meer werkte met Nick Cave, Warpaint en Foals. De single Feeling Fades is verschenen via Human Season Records en het zou ons absoluut niet verbazen als The Murder Capital wel eens net zo hard gaat als Shame of IDLES. En dat zeggen we niet zomaar.

Deze donderdag speelt The Murder Capital tijdens Eurosonic om 22:50 in Huis de Beurs. Mis de band niet als je er bent!