Live

Vier nieuwe namen voor London Calling (26 & 27 mei 2017): Ron Gallo, Flyying Colours, British Sea Power en WHITE


25 januari 2017

Ja hoor, daar is een mooi rijtje namen voor de eerstvolgende London Calling-editie! Nadat de Australische psychprinsen van POND al bekend werden gemaakt voor het festival, zijn nu ook Ron Gallo, Flyying Colours, British Sea Power en WHITE toegevoegd aan het programma. Wij kunnen je één ding vertellen: dat worden hete avondjes in Paradiso!

Die Ron Gallo hebben we al een tijdje in het vizier. Zijn nieuwe plaat Heavy Meta vult regelmatig onze kantoorruimte, waar het plezier en het enthousiasme werkelijk van afspat. Dat album komt volgende week uit, verwacht een verzameling rauwe, felle, scherpe, ongecompliceerde en goede liedjes. En daar zijn we altijd voor te porren, want live is dit volgens ons nóg vetter! De Australische vrienden van Flyying Colours doen het net even iets anders en komen Amsterdam nog eens overtuigen van hun muzikale vermogen. Tijdens de laatste editie van London Calling in oktober zagen we deze band nog in de kleine zaal, waar we toen onder meer over zeiden: “Flyying Colours zit muzikaal ergens in een fijn schemergebied tussen DIIV en TOY met een heel overtuigende liveshow.” Eind mei mag de band laten zien wat het nog meer in huis heeft.

 

 

 

“Vanaf de eerste seconde doet WHITE uit Glasgow er alles aan om uit te stralen dat ze larger than life gaan worden. Zanger Leo Condie, met een fout wit jasje en dito scheiding, beweegt als, ja, Elvis. Zijn band speelt een mooie verzameling popsongs die zo op een oude, bekraste Best of the Eighties-plaat had gepast. Maar bottom line: het werkt.” Dat schreven we toen WHITE ons in 2015 de zaal uitblies tijdens London Calling. In de tussentijd is de band alleen maar gegroeid en komen de Schotse rockers in mei nog even laten zien hoe het ook alweer moet. En als laatste, komen we uit bij de ‘veteranen’ die alweer sinds 2000 zorgvuldig aan hun beeldschone muziek werken: British Sea Power. Heel fijne band om op het feestje te hebben voor de afwisseling, met al dat (heerlijke) jonge-honden-geweld. De laatste plaat van de band dateert inmiddels alweer uit 2013, het nieuwe album Let The Dancers Inherit The Party verschijnt op 31 maart. Precies op tijd om die nog goed te leren kennen voor London Calling van start gaat.

 

 

 

Meer informatie
Een weekendkaart voor London Calling kost 35,- euro, de dagkaarten gaan voor 20 euro over de toonbank. Tickets vind je hier, het Facebook-event vind je hier en dan zien we je daar!