Live

Verdwalen in het psychedelische postrock-doolhof Trupa Trupa in Paardcafé op 24 september?


3 september 2019

Trupa Trupa
Dinsdag 24 september

Voordat de psychedelische rockers van Trupa Trupa richting Amerika vliegen om op Desert Daze(!) te spelen, komen ze eind september eerst nog naar Den Haag. Om in de Hofstad te laten zien wat er de laatste jaren allemaal broeit in de Poolse underground van Gdańsk. En wel voor een intieme show in het Paardcafé waar wij tickets voor kunnen verloten.

In Californië speelt de band dit najaar tussen bands als Flying Lotus, Wu-Tang Clan, DIIV, Devo, Animal Collective, Connan Mockasin, Temples, The Black Angels Parquet Courts en Stereolab. Die reputatie heeft Trupa Trupa niet zomaar gekregen, al vanaf 2013 brengt de band goed ontvangen albums uit, noemde Rolling Stone de band vorig jaar een van de beste acts van SXSW en in september verschijnt het vijfde en nieuwe album Of The Sun via een van de nieuwe labels van de band: Sub Pop.

Daarvan verschenen ondertussen een aantal singles, waar blogs als The Quietus, Louder Than War en The Current behoorlijk lyrisch over waren: ‘Trupa Trupa’s music mixes elements of so many things I love – bits of psychedelia, krautrock, repetition, noise, melody, and beauty. It can be haunting, harsh, disturbing, meditative – sometimes all in the same track. This year they have made their best album yet.’

Een duister gangenstelsel
Samen met een sterke boeker en een flink internationaal netwerk van mensen die de band graag helpen om zijn experimentele hardrock met de wereld te delen, gaat het de goede kant op voor Trupa Trupa. Het is moeilijk om te zeggen wat het is, maar je gaat direct kopje-onder in de wereld van de band als je ook maar één nummer opzet.

En je wilt direct meer! Je verdwaalt in een duistere grot vol gangenstelsels met psych, avant-garde, no wave, dreampop plus een goede dosis postpunk en -hardcore. Liefhebbers van Sonic Youth, Syd Barrett en Wire gaan hier een heerlijk avondje in verdwalen.

Naar de show?
Wil je naar de show van Trupa Trupa op 24 september in Paardcafé? Dat kan! Stuur dan vóór 22 september een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en wie weet ga je lekker met je beste vriend of vriendin naar een denderende avond postrock.


WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | TICKETS