Live

Under Your Skin: een avond waar zeven verschillende muzikale werelden samensmelten (TivoliVredenburg, 25 oktober)


9 oktober 2019

Under Your Skin
Vrijdag 25 oktober

Eind oktober wordt er in Utrecht in de vorm van Under Your Skin een gloednieuw festival georganiseerd in TivoliVredenburg. Er is flink gepuzzeld om er een bont gekleurde avond van te maken, met zeven acts die variëren van latin, dreampop en jazz tot nostalgische sixties-flirtpop en alt-folk.

Tickets winnen voor Under Your Skin? Lees het artikel, dan vind je onderaan vanzelf onze actie!

De acts die eind oktober naar Utrecht komen zijn: Helado Negro, Nilüfer Yanya, Rozi Plain, Barrie, Winnie Raeder en Donna Blue. In de Hertz, Pandora en Pandora-foyer van TivoliVredenburg wordt een avond gevuld met voornamelijk nieuw talent, hoogtijd om daar eens op in te zoomen.

Zo is lokaal talent vertegenwoordigd in de vorm van Donna Blue, de band die vorig jaar een lekkere Popronde draaide, dit jaar de Donna Blue EP uitbracht en vorige week nog de single Desert Lake. De nostalgische en esthetische zwart-wit-muziek van de band volgen we al sinds de allereerste single en we bleven het broeierige project van liefdeskoppel Danique van Kesteren en Bart van Dalen volgen. Zo zagen we de band eind deze zomer nog in de brandende zon: ‘Loom staat de band te grooven op het podium terwijl het publiek zichzelf vanuit de schaduwen verkoelt. De klanken van de twee EP’s die de band uit heeft gebracht komen als een briesje over het industriële terrein, dat direct aanvoelt als een knusse strandtent.’

Die soepele vibe wordt vastgehouden met de Deense muzikante Winnie Raeder, een muzikante die het hart van onder meer Joni Mitchell-, Jeff Buckley- en Thom Yorke-liefhebbers sneller zal laten kloppen. Muziek die voor even de hemel opent; Raeder staat op het punt om ontdekt te worden. Niet te lang wachten, anders kun je haar alleen nog maar op afstand bewonderen.

Evenals de dromerige en licht-psychy experimentele Barrie, een relatief nieuwe naam die iedereen (geloof ons) in zal pakken de 25ste. Met haar band zal de muzikante uit Brooklyn onder je huid gaan zitten met de live-uitvoering van haar debuutalbum, dat ze uitwerkte met de producer van onder meer Snail Mail en Solange. New Noise Magazine vatte het onlangs perfect samen als: ‘Happy To Be Here is a kaleidoscope of album: full of twinkling, contrasting elements that all manage to align to a seamless, cohesive piece.’

Alsof je in het ochtendgloren in een warme deken vol gekke dromen gerold ligt, zo klinkt de muziek van Rozi Plain. De Engelse brengt al ruim tien jaar platen uit en lijkt alleen maar beter te worden, haar dit jaar verschenen album What A Boost zweeft ergens tussen vrij stromende jazz en ingetogen, hallucinerende blues. Met onder meer Sam Cohen, Sam Amidon en leden van Trash Kit, The Comet Is Coming en This Is The Kit, nam ze een bijzonder gefocuste en tegelijkertijd abstracte plaat op, om bewust bij weg te dromen.

Komen we aan bij de twee grotere namen van Under Your Skin, te beginnen met Nilüfer Yanya, die eerder dit jaar op Motel Mozaique, Primavera en Welcome to The Village stond met haar bijzonder goed ontvangen en jaarlijstjes-materiaal-debuutalbum Miss Universe. Een originele plaat van een unieke songwriter, waar je allerlei stempels op kunt plakken, maar vrijwel niets de lading dekt. De muziek van de Londense muzikante is zo’n gekke samenkomst van allerlei invloeden – het gaat van The Strokes tot King Krule, Sade, grunge, R&B en indie-disco – dat er geen touw aan vast is te knopen!

Oe-la-la, dames en heren, ja-ja: Helado Negro komt 25 oktober naar TivoliVredenburg! We kunnen alle ronkende reviews van zijn laatste album This Is How You Smile wel opsommen, volgens de kenners en de pers (wij incluis) heeft Roberto Carlos Lange – echte naam – zijn beste plaat tot nu toe gemaakt. Op Spotify liegen de cijfers niet met miljoenen streams en waar het geheim in schuilt? Dat is niet zo lastig! De kosmische synth-folk van Carlos Lange gloeit als het water onder een ondergaande najaarszon. De Amerikaanse troubadour met Ecuadoriaanse roots weet op een of andere manier ambient met dromerige folk te verbinden, een wazige wolk vol vernuftige ideeën zal door de Utrechtse zaal trekken.


Alles nog eens rustig achter elkaar luisteren? Check dan de Spotify-playlist van Under Your Skin, daaronder vind je alle links voor het festival die je nodig hebt!


Ticketactie
Heb jij na het lezen van dit artikel zoiets van: daar zou ik wel naartoe willen! Mail dan vóór 23 oktober naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten welke artiesten je graag wilt zien in TivoliVredenburg de 25ste!


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS