New Music

Producer en studiomuzikant Sam Cohen blaast solocarrière nieuw leven in, met behulp van Danger Mouse


14 mei 2019

In 2015 debuteerde singer-songwriter Sam Cohen als solo-muzikant met de langspeler Cool It. Daarvoor had de 39-jarige Texaan al furore gemaakt met de indierockbands Apollo Sunshine en Yellowbirds. Daarnaast produceerde Cohen recentelijk de laatste twee albums van Kevin Morby en Pavo Pavo, en was hij als studiomuzikant te horen op platen van Norah Jones, Joseph Arthur en recentelijk nog Lux Prima, van Karen O en Danger Mouse.

Voor zijn nieuwe langspeler The Future’s Still Ringing In My Ears, riep Cohen op zijn beurt weer de productionele hulp van Danger Mouse (echte naam: Brian Barton) in. Dat is goed hoorbaar op zijn laatste singles I Can’t Lose en Man On Fire. We horen de kenmerkende baspartijen en de koortjes die we herkennen van eerdere producties van de New Yorker. Ook de typische bas- en drumloopjes hebben we eerder gehoord. Op deze nieuwe single zingt Cohen over verloren en gebroken zijn en niets meer te verliezen hebben. Tekstueel gezien geen lichte kost dus, toch klinkt I Can’t Lose niet zwaar en luistert het lekker weg.

Daar waar het goed ontvangen solo-debuut Cool It klinkt als een traditioneel singersongwriter-album, klinken de nieuwe single I Can’t Lose en Man On Fire fris en speels. The Future’s Still Ringing In My Ears zal op 17 mei verschijnen en uitgebracht worden via 30th Century Records, het label van dezelfde Burton. De komende weken gaat Cohen eerst nog op weg met Kevin Morby, voor wie hij het voorprogramma zal verzorgen tijdens zijn Amerikaanse tour.