New Music

Turtle Skull is dé nieuwe psychrock-sensatie uit Australië, luister hier Why Do You Ask?


6 juli 2020

We hebben de nieuwe sensatie van down under voor je gevonden: Turtle Skull. Het woord ‘episch’ lees je hier niet zo snel, maar deze dream-doom en botten versplinterende stoner uit Sydney: holy shit, die klapt erin!

In thuisland Australië is Turtle Skull overduidelijk dé psychband om in de gaten te houden. In 2018 bracht de band een debuut-EP uit, waarop die kenmerkende mix van lichtvoetige zang, stoner en zware, hypnotische doom-gitaren is te horen. Deze zelfbenoemde flower doom is geperfectioneerd op het nieuwe nummer Why Do You Ask? van de band, dat verschijnt op het album Monoliths. De plaat gaat volgens zanger en gitarist Dean McLeod over het volgende: ‘This record is about the intimate connection we share with the Earth on which we stand. It’s about the world and your place in it. It’s about looking deep inside yourself and seeing what you find.’

Schroeiende solo’s
Deze track voelt een beetje aan alsof je in een ratelend karretje een smalle mijn in rijdt. Een duisternis die je langzaam opslokt tot je de rails naar beneden voelt gaan en je in volle vaart naar beneden klapt. Terwijl de wind je haren alle kanten op wappert en je ogen uit je hoofd lijken te poppen, schroeit een laaiende solo die de gitarist uit de diepste krochten van de aarde naar boven weet te trekken de wenkbrauwen van je gezicht. Zeven minuten lang graaft de band met alles wat hij in zich heeft een ondergronds stelsel dat dieper en dieper de aarde in gaat. Een plek waar we graag zouden blijven tot het moment dat al deze ellende voorbij is.

Later dit jaar verschijnt het album Monolith van Turtle Skull, volgens Bandcamp gebeurt dit digitaal op 28 augustus