Live

Trippend harde bands op het strand: Grauzone Summer Special gaat een bijzondere muziekcocktail worden (20 juli)


2 juli 2019

Grauzone Summer Special
Zaterdag 20 juli

Grauzone kennen we natuurlijk van het festival dat sinds enkele jaren in Den Haag wordt georganiseerd. Het multidisciplinaire en donkergrijze evenement dat muziek, film en kunst in elkaar over laat stromen, blijkt maar weer eens een multi-inzetbaar concept te zijn. Op 20 juli wordt de Grauzone Summer Special georganiseerd bij Whoosah aan het strand van Scheveningen.

Wil je naar deze zomereditie van Grauzone? Wij mogen ook nog eens kaarten weggeven. Dus twijfel niet en stuur vóór 18 juli een mail naar ricardo@thedailyindie.nl.

De laatste editie van Grauzone zag er ongeveer zo uit, deze maand gaat het er iets anders uitzien en dat wordt waarschijnlijk vooral een stuk zonniger! Grauzone staat bekend om zijn voorliefde voor de wat meer duistere klanken van het leven, die overigens prima samen kunnen gaan met een zonnetje, ijskoude cocktails en wat zand tussen de tenen.

Wij vroegen Grauzone-oprichtster Natasja Alers over de details van deze komende zomer-editie en wat er ons ongeveer te wachten staat: “De Grauzone Summer Special is een kleine versie van zijn veel grotere broer Grauzone Festival. Wat gaaf is aan de zomereditie, is dat het nu voor het eerst plaatsvindt op het Haagse strand, waar het publiek kan zwemmen, bandjes kijken, veganistisch eten, de platenmarkt uitspitten en genieten van de zon en nog altijd onder het genot van duistere geluiden!”

“We hebben toffe DJ’s en veel exclusieve acts, zoals de Belgische post-punkers Whispering Sons, het New Yorkse noise-duo Uniform en de L.A.-rockers Zig Zags spelen alleen op de Summer Special en nergens anders in Nederland! En dan had ik het nog niet over zZz die sinds lange tijd uit zijn Amsterdamse hol kruipt en de Haagse band Demon Eyes, die pas zijn tweede thuisshow speelt.”


Grauzone Summer Special
Dan gaan wij ondertussen door om jou onze beste tips te geven voor het festival. Op de Graustage staan namelijk een paar bijzondere acts die we je niet willen onthouden. De eerste is het Amerikaanse Zig Zags, de band die in 2014 ineens door duizenden kilometers aan internetkabel op ons Hollandse kantoortje belandde. We schreven destijds: ‘Het trio uit L.A. zou wel eens een zeven zou kunnen scoren op ‘de schaal van anarchie”. De nieuwe single So Stoned is te vinden op de B-side van de nieuwe EP Brainded Warrior. Daarnaast heeft de band ook net een zelfgetitelde debuutplaat uit, die is geproduceerd door Ty Segall en je platenspelernaald de nodige schrik zal inboezemen!’

Een soort mash-up van Metallica en Motörhead die het zweet door al je kieren zal laten lopen de twintigste. Het is vuig, catchy, vaak over the top en dat is precies hoe we het graag willen hebben van een band als deze.

Whispering Sons gooit het over een andere boeg, de Belgische band die het al een tijdje ontzettend goed doet, gaat de laatste tijd echt compléét door het dak. Check deze foto effe anders van afgelopen weekend tijdens Rock Werchter: holy sh*t! Al die uren in de bandbus in binnen- en buitenland, het winnen van de De Nieuwe Lichting in 2016, het uitbrengen van een dijk van het album Image: het heeft de band zeker geen windeieren gelegd.

Wil je nog meer weten over de bandleden en hun achtergrond? Lees dan ons interview met Whispering Sons terug om tot in de puntjes voorbereid richting Skiffa te gaan. Want deze band op het strand kunnen zien, dat is wel erg tof, hoor!

Hallo hé en dan hebben we het alleen maar over bands uit het buitenland gehad, maar binnen de eigen stadsmuren gebeurt er zoals altijd genoeg in Den Haag! Bijvoorbeeld Demon Eyes, een gloednieuw powertrio dat zijn invloeden uit acts als Stooges, Roky Erickson en ouderwetse horror haalt. Een Demon Eyes-show is dan ook niet voor de zwakhartigen onder ons, deze oud-leden van Vitamin X, The Deaf en Vanderbuyst weten namelijk hoe je lekker ouderwets een puffende en stomende show neerzet. Proto-metal voor gevorderden!

Zoals Grauzone-oprichtster Alers al eerder aangaf: zZz is uit zijn hol gekropen om weer eens een goede show te geven. Het power-duo organiseert zijn beruchte Sleazefest nog steeds, maar de laatste show dateert volgens de archieven alweer van vorig jaar. Gelukkig is de lekker opgefokte en trippende muziek van de Amsterdammers weer te horen en dat onder het genot van een goede cocktail: oeh-la-la.


WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | TICKETS