Live

Tony Clifton komt zaterdag weer ’thuis’ in Haarlem en gaat Patronaat op zijn kop zetten (17 november)


13 november 2018

The Daily Indie Presents
Tony Clifton & Mexican Surf
Zaterdag 17 november

 

Deze zaterdag spelen de heerlijk vieze rockers van Tony Clifton met hun vriendjes van Mexican Surf een homecoming-show in Haarlem. In Patronaat gaat er dit jaar nog één keertje hard geblazen worden en wij mogen met The Daily Indie deze show organiseren. Daarom besloten we eens even te chatten met de jongens, om te kijken waar ze allemaal mee bezig zijn en te vragen naar die show van zaterdag.

Wil je naar de show toe met je beste vriend of vriendin? Word dan lid van The Daily Indie voor een tientje per jaar en dan regelen we het.

Het was een lekker jaartje voor het trio met onder meer shows op Sleazefest, Misty Fields, Psycho Mind, Left of the Dial en het uitbrengen van een debuutalbum (check hier nog ons verslag van de opnames daarvan). Op 17 november komt de band weer thuis om deze periode af te sluiten en doet dat met een knal in Patronaat.

Waar zijn jullie de afgelopen tijd allemaal druk mee geweest?
“We zitten nu midden in onze najaarstour door Nederland samen met Mexican Surf. Ook spenderen we veel tijd in de oefenruimte om te werken aan nieuw materiaal en hebben we een videoclip gemaakt voor Wake Up, die komt binnenkort uit!”

Wat was 2018 voor jaar voor jullie? 
“2018 was voor ons het jaar van Love Nordic Women. Na vier jaar lang schrijven en spelen konden we eindelijk ons eerste album met de wereld delen. Het onbetwiste hoogtepunt was natuurlijk de release daarvan, er is niets zo vet als voor een uitverkocht Paradiso spelen met mensen die alleen voor jou komen.”

 

Zijn jullie blij met hoe alles rondom jullie debuut is verlopen?
“Wij zijn erg tevreden met het eindproduct, ook is het album goed ontvangen en hebben wij uit verschillende hoeken veel goede reacties gehad. We hebben er ook een fijn albumtourtje aan overgehouden, dus je zou kunnen zeggen dat het goed is verlopen.”

Wie kwam er op het idee om een homecoming-show te doen?
“Dat was er eentje van onze boeker.”

De boys van Mexican Surf zijn er ook bij, wat vinden jullie zo tof aan ze?
“Het is een sicke band met een hele eigen sound en energie en het zijn fucking lachen gasten.”

 

Hebben jullie nog iets speciaals in petto voor de show?
“Zeker, zeker, maar dat mogen we allemaal nog niet verklappen, daarvoor zul je toch echt langs moeten komen.”

Willen jullie de mensen thuis nog iets meegeven?
“Er komen nog veel spannende dingen aan! And don’t do drugs, drugs are bad mmkkay.”


 

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | WORD LID