Live

Tickets voor de inventieve en ijswitte pop van We Are The City in TivoliVredenburg (1 maart)


11 februari 2020

Het is natuurlijk de bedoeling, maar We Are The City maakt met zijn experimentele muziek op een of andere manier popnummers die je nog nooit gehoord hebt. De Canadese band komt op 1 maart naar Utrecht om met Hope in TivoliVredenburg te spelen en wij mogen kaarten verloten.

Het leuke is dat je nooit helemaal weet wat je kunt verwachten bij een nieuw album van We Are The City. Je moet de drie muzikanten Cayne McKenzie, Andrew Huculiak en David Menzel dan ook maar net tegen zijn gekomen in de kringen waar ze zich op dat moment begeven. Toch lopen de heren alweer een tijdje mee. Zo bracht de band in 2009 al zijn debuutalbum uit met Tom Dobrzanski van The Zolas, maakten de Canadezen onder meer de soundtrack voor de film Violent in 2014 en brachten ze in 2015 het album Above Club uit, dat wat meer Bombay Bicycle Club-achtige invloeden had.

In al die jaren is de band steeds ongrijpbaarder geworden en achter het vijfde album RIP is lastig een vinger te krijgen. Een album vol ruimtelijke en inventieve liedjes die toch pop zijn. De klankkleur is zo verblindend wit als de besneeuwde vlaktes van Scandinavië en doet regelmatig aan Efterklang denken. Zoals prachtig samengevat door de Canadese website Dominionated: ‘RIP is the synthesis of everything that’s made We Are The City so fascinating over the last decade.

Muzikale acrobatiek
De elektronische paletten van de band zijn prachtig uitgesmeerd over het album en houden je van voor tot eind bij de les. Het is een soort muzikale acrobatiek en je weet nooit welke sprongen het volgende nummer op gaat leveren. We Are The City is onvoorspelbaar, en niet alleen met zijn muziek: een paar jaar geleden maakte de band bijvoorbeeld de langste film ooit van 360 uur en in aanloop naar de albumrelease van RIP parkeerde de band dagelijks een omgetoverde truck (van de foto) op een andere plek in hun thuisstad, met daarin een luisterruimte waar je alvast tracks van het nieuwe album kon beluisteren.

Als support worden de Canadezen op 1 maart vergezeld door Hope en alleen dat is eigenlijk al een reden om naar de show in Utrecht te gaan. Deze Berlijnse band maakt muziek die prima zou passen bij de oude dystopische films van Fritz Lang. Hope toerde eerder al met IDLES en Algiers, bracht in 2017 een zelfgetiteld debuutalbum uit en plette Eurosonic al eens met zijn duistere postpunk.

Winnen?
Wil je naar de show van We Are The City en Hope in TivoliVredenburg op 1 maart? Stuur dan vóór 27 februari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij met je beste vriend of vriendin zin hebt in een avond experimentele pop!


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS