Live

Tickets voor de artrock van Sleater-Kinney winnen in Paradiso op 19 februari? Wij hebben ze liggen voor je!


10 februari 2020

In 2015 maakte Sleater-Kinney uit het niets met een knal een comeback en vorig jaar sloeg de band niet alleen de handen ineen met St. Vincent als producer, maar ook een totaal nieuwe weg in met The Center Won’t Hold. Op 19 februari komt de band naar Paradiso om die plaat live te laten horen en wij hebben kaarten!

Bijna 25 jaar na het eerste album weten de muzikanten zich nog altijd opnieuw uit te vinden en deze keer met een keihard popalbum. De ingeslagen weg is zelfs zo heftig dat drumster Janet Weiss ermee kapte omdat de nieuwe weg haar niet beviel. En ja, dat is misschien jammer, maar je kunt het ook positief opvatten: dan steek je als band kennelijk wel echt je nek uit om te vernieuwen en niet elke keer hetzelfde plaatje met andere nummers te maken. Love it or hate it, maar dat zijn vaak de beste platen. Uit het centrum van de middelmatigheid is nog nooit iets interessants gekomen.

Gestroomlijnde artpop
En ja, als je Annie Clark achter de knoppen vraagt: berg je dan maar, want dan krijg je een groots geluid. De energie en de riffs rijten de nummers uit elkaar en Sleater-Kinney heeft op zijn negende album ineens een gestroomlijnde artpop-sound om U tegen te zeggen. Bij Pitchfork vatten ze het mooi samen als: ‘St. Vincent’s sleek, streamlined production stands out from the rest of the band’s catalog, but all of the elements you first fell in love with are still here.’

Als toetje (maar dan vooraf) speelt Katie Harkin op 19 februari als support van de Amerikanen. Deze Engelse muzikant maakt onder haar achternaam muziek en toerde onder meer met Courtney Barnett, Kurt Vile en Wild Beasts. Voor een voorproefje: check hier de single Decade van Harkin.

Winnen?
Wil je naar de show van Sleater-Kinney en Harkin in Paradiso op 19 februari? Stuur dan vóór 17 februari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij met je beste vriend of vriendin zin hebt in een avondje poppen met Sleater-Kinney!


WEBSITE PARADISO | FACEBOOK-EVENT | TICKETS