TDI Radio

The Monthly #5: over de liefde voor én het tekort aan vinyl


7 september 2021

In aflevering #5 van onze podcast The Monthly hebben we het over de liefde voor vinyl én tegelijkertijd het tekort van het product zelf. Want de populariteit is zijn grenzen aan het bereiken. Zo kopen muziekliefhebbers meer vinyl dan ooit, maar tegelijkertijd is er een enorm tekort aan capaciteit om al die platen te produceren.

Dit is een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren. Onze eerdere afleveringen van The Monthly over onderwerpen als NFT’s en talentontwikkeling nog eens beluisteren? Check ze hier!

Onze presentatrice Rian Moonen praat in deze aflevering onder meer met Madelief van de Bor van FlipIt. Met haar initiatief wil ze jongeren overtuigen dat de digitale wereld niet alles is. Hoe krijgen ze die twaalfjarige via Instagram en TikTok aan een platenspeler?

Laurie Zantinge van de Paradiso Vinyl Club vertelt over haar eigen ervaringen met het vinyltekort én over hoe ze toch een paar keer per jaar bij bijna vijfhonderd mensen een EP in de brievenbus krijgt. Aan het begin van het gesprek moet Rian haar meteen excuses aanbieden, maar waarom?

Afsluitend praat redactrice Jasmine Wouwenaar met DJ, podcasthost en labelbaas Nina de Koning. Een duizendpoot die eindelijk vinyl mee naar de club durft te nemen en bij haar podcast De Platencast meteen niemand minder dan Leo Blokhuis aan het werk heeft gezet.

Hoofdredacteur Ricardo Jupijn staat stil bij het overlijden van Jan Kooi, eigenaar van platenzaak Elpee in Groningen. Jan gaf er alles voor om jou dat ene bandje te laten horen dat hij zo gaaf vond en steunde The Daily Indie vanaf het begin.