TDI Radio

The Monthly #6: Mental Health Day, over muziek en je stemming


7 oktober 2021

Aflevering zes van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat Rian Moonen aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

Op zondag 10 oktober is het Mental Health Day en dan is het ook nog eens volle bak herfst. De gloednieuwe aflevering van The Monthly gaat dus over muziek en je stemming. Welke invloed hebben die twee op elkaar? Muziektherapeut Sander van Goor vertelt hoe hij te werk gaat in zijn sessies. Hij werkt met mensen van allerlei verschillende achtergronden, zowel jong als oud. Dit is zijn YouTube-kanaal. Muziekagoog Maurice de Lange maakt muziekstukken op maat voor verstandelijk gehandicapten. Als het een slechte dag is, kunnen zijn liedjes een positieve invloed hebben.

Daarnaast openen we officieel de playlist ‘Winter Is Coming’. Een openbare, gezamenlijke playlist waar iedereen zijn/haar/hen favoriete indietracks kan delen voor de komende donkere dagen. Deze muziek (en hopelijk het festivalnajaar) sleept je er doorheen! Rian praat erover met Illés Plompen, muziekwetenschapper, werkzaam bij poppodium EKKO in Utrecht en mede-oprichter van het kanaal Utrecht Reviews. Hij trapt de lijst af en bespreekt een paar van zijn keuzes.

De hele lijst kun je vinden onder ‘Winter Is Coming’ van The Daily Indie op Spotify, of klik hier. Voeg vooral je eigen tracks toe!