Feature

The Monthly #4: deze keer in het teken van talentontwikkeling


8 juli 2021

Aflevering vier van The Monthly. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

The Monthly #4 gaat over talentontwikkeling en vooral over de plek daarvan in de muzieksector als die weer gaat ontploffen in het najaar. Hoe zorg je als band of podium dat je niet ondersneeuwt in het geweld van alle festivals en opstartende tours van internationale artiesten later dit jaar?

Dirk Baart van poppodium EKKO in Utrecht vertelt over zijn programmering in het najaar, over hoe opkomende bands nog een plekje in die programmering kunnen veroveren, zijn kijk op talentontwikkeling in Nederland en hoe het 35-jarig bestaan van het poppodium gevierd gaat worden.

Jasmine Wouwenaar van The Daily Indie spreekt met de mannen achter de podcast Wat Nou Als Het Lukt. Jan Paul Grootentraast en Daniel van Haren spreken om de week met nieuw muziektalent uit Nederland met grote dromen en ambities.

En in Noord-Limburg: de enige ‘popmuziek-proeftuin’ van Nederland. Waarom juist die plek? En wat betekent dit voor jonge bands en artiesten? Kwartiermaker Thijs Schrijnemakers legt het uit en vertelt meteen waarom hij kotsmisselijk wordt van het woord ’talentontwikkeling’.