Feature

The Monthly #3: deze keer in het teken van crypto & NFT’s


3 juni 2021

Sinds twee maanden hebben we een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

Aflevering 3 van The Monthly duikt in de wereld van crypto. Als je daar niets vanaf weet, dan is dit je introductie! Wat kunnen de Nederlandse muzieksector en NFT’s voor elkaar betekenen? 

Een gesprek op de redactie van The Daily Indie in Rotterdam (eindelijk niet via Zoom!) met deze keer:

  • Maarten Walraven-Freeling
    Head of operations and productions bij GÂRDEN. Editor bij Music X, een website en nieuwsbrief over muziek, media en technologie bericht. Meteen op abonneren doe je hier: https://musicx.substack.com/ 
  • Joris Postulart
    Oftewel POSTIE. ‘Loopstation Leipo’ die elke zondag een nieuwe track online zet. En als eerste Nederlandse artiesteen album als NFT uitgebracht. Al die tracks vind je hier.
  • Ricardo Jupijn.
    Hoofdredacteur van The Daily Indie en begenadigd cryptoliefhebber als Mr. Daily Crypto.

Verder nog handig om te weten: Joris (POSTIE) heeft het in de podcast over rarible.com. Daar kun je zelf op ontdekkingstocht. Wat de tofste NFT’s zijn die deze gasten hebben gezien, hoe je nou als muzikant je eigen NFT online krijgt en wat de goal van Van Basten op het EK in ’88 ermee te maken heeft, dat hoor je in The Monthly.