Feature

The Monthly #2: deze keer in het teken van onze labelmaand


8 april 2021

Sinds vorige maand hebben we een gloednieuwe podcast bij The Daily Indie, gemaakt door onze kersverse host: Rian Moonen. Een podcast die we in samenwerking met Pinguin Radio produceren en waarin we iedere maand in een onderwerp duiken dat zij aan de hand van interviews en nieuwe muziek verder uitdiept.

In deze tweede aflevering praten we met Erik Hitters en Arno van der Hoeven van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het project Poplive laten zij zien welke impact livemuziek heeft op een stad. Daarna vertelt Berend van der Schans van VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) over de pilot-evenementen die er deze maand nog aankomen, over cultuur in de politiek en hoe de pandemie onze kijk op cultuur misschien wel heeft veranderd.

En april is labelmaand bij The Daily Indie en dus krijg je nog een muzikale tip mee van Marieke McKenna, de oprichtster van Mink Records. De complete podcast kun je hieronder beluisteren via Anchor en uiteraard via jouw podcast-app naar keuze.

Iedere eerste dinsdag van de maand krijg je op Pinguin Radio tussen 21.00 en 22.00 uur een sneak preview van The Monthly. Korte fragmenten uit de opnames, uiteraard omlijst met nieuwe muziek!