Album Review

The Go! Team viert feest onder het confettistrooisel


13 februari 2018

In hun bio beschrijft The Go! Team zichzelf als een ‘school marching band gone rogue’. Een veel treffender beschrijving van het enthousiaste gezelschap uit het Engelse Brighton kun je niet krijgen. The Go! Team’s knip-en-plakpop is een vrolijke optocht: soul, hiphop, rock en cheerleaders vieren feest onder het confettistrooisel.

Eigenlijk is de band het project van songschrijver Ian Parton, die voor elke plaat ergens anders bandleden vandaan plukt. Op Semicircle duikt een Amerikaans jeugdkoor op en heeft Annelotte de Graaff van Amber Arcades een leuke gastrol in Plans Are Like a Dream U Organise. Prominenter aanwezig zijn zangeres Angela ‘Maki’ Won-Yin Mak en rapster van het eerste uur, Ninja. Die eerste versterkt het high school-sfeertje met haar kittige zang en de felle raps van de tweede bieden daar weer een heerlijk contrast bij.

Bovenal zijn het de liedjes die de show stelen. Met alle blazers en marcheermuziek is het stukje uitbundiger dan op de ook al uitstekende voorganger The Scene Between. In vrolijke liedjes als Mayday, Semicircle Song en The Answer’s No – Now What’s the Question buitelen de trompetten, cheerleader-chants en samples over je heen. Het knappe is dat het nergens gezocht voelt, maar dat al die afzonderlijke elementen bij elkaar komen in volstrekt logisch klinkende popliedjes.

Waar een vergelijkbare band als Superorganism de nadruk op het theater legt, draait het bij The Go! Team toch echt om de liedjes en die zijn onweerstaanbaar leuk. Terwijl het buiten nog vriest heeft The Go! Team alvast de zomerplaat van het jaar gemaakt.