Live

The Daily Indie Presents: luchtkasteel-liedjes van Bedouine in Molen De Ster op 3 november


15 oktober 2018

Bedouine
Zaterdag 3 november

 

We hebben dit najaar een fijne rits aan shows die we mogen presenteren en vandaag kondigen we opnieuw een pareltje aan: Bedouine. Azniv Korkejian is haar eigenlijke naam en de muzikante, met wortels in Amerika, Syrië en Armenië, wordt ook weleens ‘de dochter van Nick Drake’ genoemd. Op zaterdag 3 november speelt ze op de prachtige locatie Molen De Ster in Utrecht, waar je haar met eigen ogen en oren kunt bewonderen.

Lid van The Daily Indie? Dan maak je goede kans op schitterende kaarten voor deze show! Hieronder lees je er meer over. 

Als je Bedouine kent, dan maakt je hart een sprongetje van geluk en zo niet, dan ga je vandaag een van je nieuwe, favoriete artiesten ontdekken. Vorig jaar kwam ze op onze radar met haar zelfgetitelde debuutalbum, dat gemiddeld een 8,5 ontving van de gevestigde muziekpers. Samenvattend omschreef Pitchfork dat al mooi: ‘Korkejian strikes this balance with such delicacy that it’s sometimes hard to believe this is her first album.

Vanaf de eerste tonen zit je in de houdgreep door de warme stem en de groen-bruine klankkleur van Korkejian haar muziek. Joni Mitchell, Kate Bush: ze schieten allemaal door je hoofd als je haar album een luisterbeurt geeft en de warme akoestische gitaar zoemend hoort tokkelen als een rivier die zachtjes door muzikale dalen meanderend. Vanaf de kade voorzien van blazers en strijkers, waardoor de soms sprookjes-achtige wereld van Bedouine af en toe weg lijkt te zweven als een illusionair luchtkasteel. Wie Bedouine luistert bevindt zich altijd een paar centimeter boven de grond, net als de muzikante zelf.

Poëtische schoonheid
Het leven van Bedouine was nogal een reis en dat hoor je tussen alle lagen van haar melancholische liedjes. Ze is geboren in Aleppo, woonde daarna nog een tijdje in Saoedi-Arabië en kwam uiteindelijk in Los Angeles terecht. Mocht je haar verhaal willen weten, luister dan naar haar album. Op haar bijzonder openhartige album vertelt ze over haar leven in prachtige en poëtische liedjes als Solitary Daughter, Dusty Eyes, You Kill Me en One Of These Days. Nummers die ze overigens uitbrengt via het prachtige label Spacebomb Records uit Richmind, Virginia. Een muziek zeer liefhebbend collectief dat ruisende, analoge muziek uitbrengt van onder meer Matthew E White, Jackie Cohen, Natalie Prass. Het heeft zich dan ook met grote zorg over de muziek van Bedouine gebogen.

 

The Daily Indie Presents
Deze show is onderdeel van onze reeks avonden die we presenteren in samenwerking met venues door heel Nederland. Op 3 november presenteren we Bedouine in Molen De Ster in samenwerking met TivoliVredenburg en dat betekent dat je bij de show van Bedouine aanwezig kunt zijn. Ben je lid van ons? Stuur dan een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl.


 

WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS