Live

The Daily Indie Presents de dromerige slowcore van Heather Woods Broderick in TivoliVredenburg (21 februari)


3 februari 2020

We gaan februari niet uit zonder een prachtige The Daily Indie Presents-show in TivoliVredenburg en wel met Heather Woods Broderick. Mogelijk ken je deze slowcore-muzikante al of herken je haar als voormalig lid van Efterklang en Horse Feathers. Zo niet, wij stellen je aan haar voor!

Wil je naar deze show toe en ben je lid van The Daily Indie? Dan maak je zeer goede kans op een kaartje voor deze avond. Word hier lid, voor een tientje per jaar!

De afgelopen jaren heeft Broderick niet veel anders gedaan dan toeren en opnemen, of dat nou als bandlid van Sharon Van Etten of samenwerking met Damien Jurado en Laura Gibson was. Afgelopen jaar bracht ze het onheilspellende album Invitation uit, haar derde album in tien jaar tijd, dat ze tijdens onze gepresenteerde avond in TivoliVredenburg zal laten horen.

Een album waarop dauwdruppels de pianosnaren tokkelen en alles zacht en licht is, een plaat die smeult in de stille nacht. Alleen je voelt aan alles dat er rondom die verdampende geluiden een mist hangt waar hele werelden in schuilgaan. Gebieden vol verwonderende elektronica, affectieve strijkers, ijzige steelpedals, zwevende gedachtes die op ruiten vol condens zijn geschreven en waar melodie├źn langzaam smachtend aan de oppervlakte komen.

Als luchtbelletjes tussen je vingers
Terwijl de maan schijnt op de door Broderick bezongen haven in de nacht, schuilt de diepte bij de muzikante in de details. Ze zingt op een mediterende manier over het leven als muzikant en welke invloed dit heeft op haar lichaam, geest en ziel, maar ook op relaties met de mensen om haar heen. Het zijn liedjes die liefhebbers van Hand Habits, Julia Holter, Mitski en Julianna Barwick tot de verbeelding zullen spreken. Zo ongrijpbaar als de luchtbelletjes in een warm bad, schiet ze tussen je doorweekte vingers door.

Op 21 februari kun je ze grijpen tijdens onze gepresenteerde show met Broderick, word hier lid van ons als je het nog niet was.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | WORD LID