Live

The Daily Indie Presents de bubblegummy fuzzpoppers van Crocodiles en MILLENNIALS in Q-Factory op 10 februari


19 december 2018

The Daily Indie Presents 
Crocodiles
10 februari

Opnieuw een bijzondere The Daily Indie Presents-show die we vandaag aan mogen kondigen: Brandon Welchez & Charles Rowell van Crocodiles komen volgend jaar namelijk naar Amsterdam voor een show in Q-Factory op 10 februari.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaartjes naar deze show toe!

De fuzzy dreamrockers zijn inmiddels alweer zes LP’s verder, waarvan Dreamless de laatste worp van de band is. Wij volgen de band sinds de release van Sleep Forever uit 2011 en het schitterende Endless Flowers een jaar later, hetzelfde jaar waarin we de band interviewden tijdens Incubate. Dat overigens nog steeds hier te lezen is. Luister in de tussentijd nog naar die zoetzure single Telepathic Lover.

Sex-over-noise
Een tijdje geleden schreven we nog over de band waarin we het omschreven als sex-over-noise-attitude, want de band is met elke plaat minder gruizig geworden en heeft de gitaren uit de voorgrond gehaald. Nog steeds schrijft het duo van die heerlijk smerige bubblegumpop-melodieën, dat kunnen ze nog altijd als geen ander.

Over het laatste album schreef The Line Of Best Fit dan ook nog: ‘Whether it’s the hazy, wayfaring fuzz-pop of their early work, or their recent break from their post-punk influences towards a more melodic, worldly swing, there remains a peripatetic quality within their work that suggests exploratory journeys without fixed destinations in mind.‘ 

Support van MILLENNIALS
Als support zullen op 10 februari de lokale garagepoppers van MILLENNIALS de avond openen. We schreven al eerder over de band toen we de band zijn single Veronica in première lieten gaan en schreven: ‘Bij het aanzetten van de single horen we allerlei garagey west coast- en britpopperige invloeden door de aderen van Veronica kruipen. Springerige gitaartjes, een steady beat en een groots openklappend refrein. Nonchalante indierock die zo naar binnen glijdt en je verrast met noisy uitspattingen.’

Wil je naar de show toe?
Dat komt goed uit als je lid van The Daily Indie bent, want wij mogen onze leden met een vriend of vriendin naar deze show sturen op 10 februari. Nog geen lid, word het dan hier voor een tientje per jaar!

WEBSITE Q-FACTORY | FACEBOOK-EVENT | WORD LID