Live

Peel Slowly And See rondt zijn line-up af met onder meer Maisha, Afework Nigussie, The Avonden en Pieter de Graaf (23 februari)


19 december 2018

Peel Slowly and See Festival
Zaterdag 23 februari


Mooi festivalnieuws, want vandaag doet Peel Slowly And See nog eens een stevige duit in het zakje met dertien nieuwe acts die in de Leidse Schouwburg zullen spelen op 23 februari. Van kosmische jazz-talenten als Maisha (met Nubya Garcia) tot pianist Pieter de Graaf, de muzikale poëzie van The Avonden en masenko-speler Afework Nigussie.

Zaterdag is er overigens al een speciale instore/preview van The Avonden in Velvet Leiden, die voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot The (Kerst)Avonden.

Het Leidse festival richt zich daarmee op de muziekliefhebber die dieper wil gaan en zich wil laten verleiden door nieuwe klanken en muzikale werelden. Eerder werden al Pitou, Lewsberg, Arp Frique, Nona en La Jungle aangekondigd voor  Peel Slowly And See, met deze trits namen gaat het festival meer breedte in.

Zo zien we Maisha op de line-up staan, de spirituele band waar onder meer het mega-jazztalent Nubya Garcia onderdeel van is (die dit jaar alleen al op North Sea Jazz en So What’s Next speelde). Maar ook piano-improvisatie-virtuoos Pieter de Graaf is van de partij, net als de musique concrète van Red Bruten, folkpop van Yusuf Sahilli, Oliver Verse (die zichzelf omschrijft als James Blake meets Rachmaninoff) en de bizarre installaties van de zuiderburen van Slumberland.

Op lokaal niveau zijn SCMB en The Avonden aangetrokken om in de Leidse Schouwburg te spelen, de laatste band kreeg onlangs door de Volkskrant nog de titel ‘mooiste Nederlandstalige album van 2018’ opgespeld met het album Wat Een Cirkel Is. Hoe dat allemaal klinkt? Dat hoor je hieronder!

De volledige line-up voor Peel Slowly And See 2019:
Maisha
Pitou
Lewsberg
Nona
Pieter de Graaf
Slumberland
Arp Frique & Family
La Jungle
St. Paul
Howard
The Avonden
Red Brut
SCMB
Yusuf Sahilli
Urvanovic
Oliver Verse
Afework Nigussie
Fred van Boesschoten en Ferry van de Zaande

Het festival vindt plaats op zaterdag 23 februari in de Leidse Schouwburg, tickets zijn te koop voor 25 euro!


WEBSITE PEEL SLOWLY AND SEE | FACEBOOK-EVENT | TICKETS