Live

The Daily Indie Presents Canshaker Pi & Scram C Baby in Metropool Hengelo op 26 januari


9 januari 2019

The Daily Indie Presents
Canshaker Pi & Scram C Baby
Zaterdag 26 januari

Laten we de eerste maand van het jaar maar direct lekker energiek beginnen dachten we op ons hoofdkantoor. Zo organiseren we op zaterdag 26 januari nog een show met Canshaker Pi en Scram C Baby in Metropool en daar kun jij via ons bij zijn!

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaartjes naar deze show toe!

Het wordt een familiaal onderonsje in Hengelo, want waar we bij Canshaker Pi zanger Willem Smit de ene na de andere riff zien afvuren, neemt daarna zijn vader John Cees Smit het stokje over met Scram C Baby! Beide bands brengen hun albums uit via Excelsior Recordings, waarvan ze er allebei in 2018 nog eentje uitbrachten. En wat voor platen!

Canshaker Pi
Als we deze Amsterdammers nog aan je voor moeten stellen heb je de laatste jaren niet goed op zitten letten. Al sinds 2016 brengt Canshaker Pi de ene na andere EP en LP uit en heeft de band ongeveer elke zaal en festival in Nederland afgefikt.

Over het laatste album Naughty Naughty Violence schreven we nog: ‘Naughty Naughty Violence is eigenlijk een typische tweede plaat, waarop de band de volumeknop wat omlaag draait, meer de breedte opzoekt qua sound en – om er maar eens een ultieme dooddoener bij te halen – volwassen is geworden. Op papier klinkt dat misschien niet als waar je bij Canshaker Pi op zit te wachten, maar het viertal maakt die afslag met verve.’

Scram C Baby
Over lang meedraaien gesproken, dan komen we bij dezen aan bij Scram C Baby, de band die tussen 1992 en 2010 actief opneemt en tourt, tot we ineens niets meer vernemen van de band na een break-up tussen zanger en drumster. Maar hé, daar is het vijftal ineens weer met Give Us A Kiss.

Bij de gehele vaderlandse pers leek de mond open te vallen van het nieuwe werk, zo schreef de Volkskrant: ‘Gebleven zijn de intensiteit en de ongrijpbaarheid, maar er is hoorbaar langer geschaafd: dit zijn geen adhd-schetsen meer, deze songs zijn áf. En wat zijn ze geweldig vastgelegd; nooit eerder klonk SCB zo goed.’ Dat zijn geen misselijke woorden, maar Scram C Baby is dan ook geen misselijke band! En dat allemaal in Metropool op 27 januari. Kijk hieronder nog een livesessie bij 3voor12 die de band onlangs deed om compleet overtuigd te raken (als het nog nodig is…!).

Wil je naar de show toe?
Jij kunt gewoon naar Canshaker Pi en Scram C Baby op 26 januari in Metropool Hengelo via ons! Hoe dan? Nou, als je nou voor een tientje per jaar lid van The Daily Indie, stuur ons een mailtje en we gaan het regelen.


WEBSITE METROPOOL | FACEBOOK-EVENT | WORD LID