Nieuws

The Daily Indie inspiratiesessie met Amber Arcades tijdens No Man’s Land (29 november, TivoliVredenburg)


22 november 2018

No Man’s Land
Donderdag 29 november, TivoliVredenburg

 

Volgende week donderdag reist onze hoofdredacteur naar Utrecht om in TivoliVredenburg tijdens No Man’s Land live in gesprek te gaan met niemand minder Annelotte de Graaf van Amber Arcades. Tijdens deze jaarlijkse muziekconferentie die wordt georganiseerd door De Coöperatie, staat er weer een volle dag op het programma die bestaat uit een expertmeeting en een muzikantenmarkt. Een kans voor makers en professionals uit de muziekwereld om elkaar in een mooie setting te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen.

Tijdens de expertmeetings zal het op 29 november onder meer gaan over zaken als ‘Van muziekvakonderwijs naar de beroepspraktijk’, ‘Poppodia en talentontwikkeling’ en ‘Fonds Podiumkunsten en urban arts, waar staan we?’. Tijdens deze meetings zijn er mensen aanwezig van venues als Hedon, Paradiso, Bimhuis, Melkweg, Paard en muzikanten van bands als DeWolff en De Staat. In andere panels gaat het over het ‘laten opvallen van je act’, is er een gesprek met het team van DI-RECT, het verhogen van je gage als band en een succesvolle Popronde. Bovendien zijn er nog een aantal flitscolleges over social media-gebruik als opkomende act en de beste bijbaantjes als muzikant.

Tijdens de deelsessies is het tijd voor ons om de KF Hein Foyer het gesprek aan te gaan met De Graaf. We gaan het hebben over alles wat er bij haar band komt kijken. Over de muziekindustrie, hoe zij de laatste jaren een hoop stappen heeft gezet met Amber Arcades, haar laatste album European Heartbreak, het spelen in het buitenland en wat er allemaal bij haar muzikantenbestaan komt kijken.

 

Keynotes, showcases en een paneldebat
Verder zijn er vier showcases van Valentino, Janna Lagerström, Three Little Clouds en Massi tijdens No Man’s Land, wordt er een gedicht voorgedragen door Smita James, houdt Arjo Klingens (onder meer manager De Staat) een keynote en is er een paneldebat waarin Mitchel van Dinther van Jameszoo, Mijke Loeven van het Bimhuis, Rob Kramer van ArtEZ en Smita James met elkaar in gespreek gaan over experiment en makerschap anno 2018. Afsluitend is er om 17:00 uur uiteraard een borrel. Kom dus vooral langs, dan doen we effe een biertje!

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.


 

Foto: Nick Helderman

The Daily Indie presenteert: Amber Arcades
15:00 – 15:45 | KF Hein Foyer

Amber Arcades doet het ontzettend goed in binnen- en buitenland. De band van Annelotte de Graaf speelt door heel Europa, brengt haar albums uit via een smaakmakend Engels label, die ze opneemt met gerespecteerde muzikanten. Tijdens No Man’s Land spreekt The Daily Indie met Annelotte over hoe ze het allemaal flikt.


 

 

Nog wat belangrijke informatie op een rijtje:
Tickets zijn hier te koop. Er is geen verkoop aan de deur voor No Man’s Land, dus bestel je ticket online. Het volledige programma voor No Man’s Land vind je hier.

Foto: Tjerk Koekkoek