Feature

TDI Valentijnsverhalen


14 februari 2015

TDI wenst je een fijne Valentijn! Mocht je niet overladen worden met rozen, chocoladeharten en met lippenstift bedrukte enveloppen: geeft niet. Want in deze tijd – waar romantiek niet meer bovenaan de relatiechecklists staat – en de sprookjesboeken grotendeels zijn veranderd in roddelbladen heeft iedereen wel eens behoefte aan wat liefde. Daarom hebben wij hebben onze favoriete lovestories op een rijtje gezet.

 

Mac DeMarco – Kiera McNally

Lang, lang geleden, ver, ver hier vandaan werd Vernor Winfield McBriare Smith IV geboren in het kleine dorpje Duncan in de sprookjesbossen van Canada. Zo prinselijk als zijn naam doet vermoeden, zo gewoon en burgerlijk was zijn gezin. Toch groeide het donkerblonde jochie uit tot de slackking van de wereld met een prachtige koningin aan zijn zijde.

Het liefdesidee van Mac DeMarco, want zo moet de wereld hem inmiddels noemen, verschilt nogal wat van dat van de gemiddelde jongeman. Op een dag, terwijl Vernor Winfield McBriare Smith IV naar  All Dogs Go To Heaven keek , veranderde zijn leven voorgoed. Terwijl hij een traantje wegpinkte om alle engelenpups, plofte zijn moeder naast hem neer: “Your dad’s not comin’ back.” En dat was dat. Toch waren de tienerjaren van Mac niet prinsesloos. Met zijn troubadourgroep Make Out Video’s zong hij al over een ‘Queen of the Courts’ en een ‘Chinese Takeout Lady’. Niet wetende dat zijn koningin allang in zijn leven was.

DeMarco en Kiera McNally ontmoette elkaar voor het eerst in Edmonton toen ze veertien jaar waren, vijf jaar later maakten zij romantische tuinwandelingen. Op een prachtige zomeravond kwam McNally dronken van de wijn naar hem toe en deed de uitspraak waar de verhalenvertellers het nu nog over hebben: “You know what? I’ve always loved you.” De rest is geschiedenis. Kiera is nu Kiki, Keeks of Karen en haar naam siert het overgrote deel van de nummers van onze favoriete troubadour.

Hun sprookje gaat beslist niet over rozen. Ze hebben het schitterende Canada inmiddels achter zich gelaten en hebben een klein kasteeltje in New York veroverd.  Mac DeMarco heeft al lang en breed zijn muzikantenvisum in de zak van zijn baggy broek gestoken, maar Kiki is praktisch een illegale immigrant. Dat terwijl DeMarco VI de wereld verkent op zijn tourbusros, gevolgd door een leger van fans en Kiki vooral haar dagen slijt in de kleine, New Yorkse naar tabak stinkende torenkamer. Een lange afstandsrelatie, terwijl ze eigenlijk samen in een klein kasteeltje wonen. En als ze dan toch samen zijn, houdt Mac vooral schoonheidsslaapjes. Elke keer wanneer Kiki hem wakker kust kijkt hij haar diep in haar mooie bruine ogen om vervolgens “Shut the fuck up and let me sleep!” te schreeuwen, waarna zij weer samen overgaan op de dagelijkse dingen.

‘Salad Days’ is een stuk persoonlijker en een stuk Kiki’er geworden. Het leger van fans heeft haar dan ook volledig in het hart gesloten. Toch is DeMarco VI hier niet zo gelukkig mee. “I can’t just objectify Kiera as this lovey-dovey thing to sell my reords”, stampvoet hij regelmatig. Maar zij accepteren het. Queen Kiki: “It’s reality, man.” King Mac VI:  “Reality bites, dude.” Liefde overwint alles, en ze weten het. Zij leven nog lang en gelukkig.

FKA twigs – Robert Pattinson         

Dit sprookje begint ver voordat ‘Team Edward’ een sociaal geaccepteerd begrip is. Robert Douglas Thomas Pattinson werd geboren in 1988 in het weelderige Engeland om vervolgens uit te groeien tot muzikant, model, acteur en prince charming voor miljoenen tienermeisjes. Twee en een half uur rijden verder groeide de jonge Tahliah Debrett Barnett (AKA. FKA Twigs) op. Een exotische schone met een passie voor dansen en het maken van muziek. Zij ging hier naar de St. Edward’s School. Toeval? Dacht het niet.

Er gaan twee decennia overheen totdat Prins R-patz de zuurstokroze roddelsites vult. Na een ietwat mislukte muziekcarrière onder de naam Bobby Dupea (?),een extreem korte modelklus en flink wat bijrollen in kleine films en series, waar vaak zijn scènes nog eens uit werden geknipt. Ook in de toneelwereld wilde het niet vlotten. In mei 2005 zou hij in een groot stuk spelen, maar hij werd vervangen.

Al met al: een CV vol flops. Tot hij uit tweeduizend mannen werd uitgekozen om dé vampier van de eeuw te spelen. Enkele maanden later sprankelde hij als Edward Cullen in het gigantische filmsucces ‘Twilight’ op honderden bioscoopschermen, hing hij met zijn kleurlensjes boven duizenden bedden van tienermeisjes en had hij verkering met zijn tegenspeelster Kristen Stewart. Niet slecht. Maar dit verhaaltje eindigde niet met een happy ever after. Ook Kristen Stewart timmerde na haar vampiercarrière flink aan de weg, bijvoorbeeld als Sneeuwwitje. Niet lang nadat de opnames begonnen stonden onze favoriete bronnen, de roddelsites, vol met de beruchte foto’s van haar en de regisseur van de film in een auto. Auch. Al snel was Stewart de bad guy in het Robisten (of Krobert) sprookje en werd het boek met een klap dicht geslagen.

En daar kwam onze favoriete R&B-triphop lady met de krulletjes op haar voorhoofd en het spleetje tussen haar tanden om de hoek kijken. Volgens de Hitkrant (en de Glamour en Popsugar) begonnen de twee in augustus samen over straat te paraderen. Het Hollywood Glamour Koninkrijk was er ondersteboven van, want wie is zij überhaupt? Moet onze Meestsexymanterwereld2009 geen celebrity daten? Maar al snel sloten de roddellady’s ook haar in hun hart.

Of dat nou zo’n goed ding was? De camera’s volgen het modieuze stel overal op de globe, van Amerika tot Parijs en van Brussel tot Londen. Ondertussen ontving Twigs digitale kilo’s met haatmail, waaronder van de extreem jaloerse bad guy ex Kristen Stewart. Maar Robert en Tahliah trekken zich hier niks van aan. Hij knijpt haar met opzet in haar achterste in het openbaar, gaan samen sofa’s shoppen en vertellen met twinkelende ogen openlijk over hun slaapkamerleven. Ook viert het badass koppel uitgebreid kerst bij de ouders van Pattinson. En als kers op de taart: papa en mama Pattinson, net als wij, dol op haar.

Terwijl de carrière van Robert Pattinson zich vooral heeft verplaatst naar de kleine filmfestivals verplaatst die van FKA twigs zich naar steeds grotere festivals. En – als wij onze hypermoderne roddelsprookjesboeken moeten geloven – verplaatsten zij zich samen naar een paleisje in Londen. Hopelijk gaat dit stel een eind goed, al goed tegemoet, ze verdienen het. (#TeamFKAPattinson)

Sky Ferreira – Zachory Cole Smith
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, ze heet écht Sky Ferreira. Een naam als van een Latinaprinses. En zo groeide zij ook op. Met een Braziliaans-Portugeze vader en een Amerikaanse moeder ontpopte de jonge Sky in Venice Beach tot een eigenwijze, muzikale chica. Haar oma nam de opvoeding voor het grootste deel over van haar drukke ouders – et voilà – daar was de muzikale inspiratie van Ferreira. Haar oma was de haarstyliste van Michael Jackson en Sky heeft hem dan ook meer dan eens in een van zijn vele huizen gelogeerd. Al op haar vijftiende groeide zij uit tot een ware Tumblrdiva, fashion icon, model en muzikante. Maar dat is niet hoe zij naam heeft gemaakt.

Na een tijdje in de undergroundscene te hebben bewogen met haar elektropop, regelmatig voorbij te komen met haar uitdagende ouftits, gebleekte haren in diverse sociale timelines en een paar modellenklusjes te hebben gehad kwam ze Zachory Cole Smith tegen. De acht jaar oudere badboy die bovendien de man is achter DIIV en de voormalig gitarist  van Beach Fossils. Naar verluidt was het liefde op het eerste gezicht.

Het stel werd vaak samen op straat, bij concerten en op rode lopers gespot. Zachory hielp Sky met haar muziek schrijven en nam samen met haar een video voor Omanko op. Daarnaast traden ze regelmatig samen op, bijvoorbeeld op de Elliott Smith herdenking waar zij samen een nummer van hun gezamenlijke held coverde. Ze waren het indiedarlingkoppel waar alle fans tegenop keken. Hun kledingstijl, hun state of mind en uiteraard hun muziek. Maar het romantische sprookje dat ieder jong meisje in gedachten heeft als ze aan ‘verkering’ denkt was het beslist niet.

In de ochtendgloren van 14 september 2013 werd hun relatie, carrière en strafblad in één klap een stuk minder schattig. Na een paar keer door rood gereden te hebben werd de koets van het stel aangehouden door de politie. Smith werd meteen gearresteerd omdat hij geen rijbewijs had, vervolgens werd alle bagage doorzocht en werden er grote aantallen heroïne en ecstasy gevonden.

Het was gedaan met het voorheen nog enigszins onschuldige imago van de twee. DIIV werd voortaan geassocieerd met een crimineel verleden.  Maar dat was niet waar Smith zich zorgen over maakte. “I’ve fucked up my girlfriends life!”, jammert hij in meerdere interviews. “Her career got really fucked up because everybody thought she was a drug addict, which she’s absolutely not. That’s the worst part of it for me, that I really fucked her over.” Toch gingen ze samen romantisch op date naar een afkickkliniek.

Eenmaal clean werd het koppel nauwelijks meer samen gezien. Wel trad Sky steeds meer op de voorgrond. Zo werd zij bekend bij het ‘mainstream’ publiek als supportact van Miley Cyrus op haar Bangerztour die vandaag precies een jaar geleden van start ging. Sindsdien lijkt Cyrus ook haar beste vriendin te zijn.  Of Zachory Cole Smith en Sky Ferreira nog samen zijn? Wie zal het zeggen. Een sprookje to be contuined.