TDI Tipt

TDI Tipt: Herman Brood Academie on Tour met onder meer Cre.Aid, LOVE COUPLE en Silent War


17 mei 2018

Inmiddels is het wel duidelijk: de Herman Brood Academie levert al jaren een continue stroom van goede, frisse en eigentijdse muzikanten af. Drie keer per schooljaar organiseert de school de Herman Brood Academie on Tour: een springplank voor jonge talenten van de Utrechtse academie. Onder andere PALMSY, Mantra, Emil Landman en Mister & Mississippi waren al eerder te bewonderen tijdens de tournee.

Tijdens de zestiende editie van HBA on Tour worden er vier afstuderende bands uitgelicht. De uitverkorenen voor deze tour zijn Cre.Aid, LOVE COUPLE, Silent War en Inca Rose, en kun je de komende weken door heel het land bewonderen! Ook niet verkeerd om te vermelden: alle shows zijn gratis toegankelijk. Wij introduceren de bands in het kort: 

LOVE COUPLE
“Zo zoet als Bonbon, zo kleverig als toffee en zo smerig lekker als trekdrop.” LOVE COUPLE kennen we van zijn heerlijke single Chinatown, die we eind vorig jaar in première lieten gaan. Synths, strakke drums en pakkende zanglijntjes gecombineerd met stevige baslijntjes is wat LOVE COUPLE definieert. Een dikke aanrader voor fans van Bombay en Wavves!

 

Cre.Aid
Fans van Queens of the Stone Age en Wolf Alice opgelet: je hebt er een nieuwe favoriet bij. Cre.Aid combineert harmonieuze gitaren uitstekend met keiharde drums en hoge zangpartijen. Met dynamische songs en onverwachte riffs houdt deze band het erg spannend!

 

Silent War
Silent War kennen we van de mega aanstekelijke hitjes Animals en Nightfall, maar verwacht deze tour wat anders van deze vijf jongens. De grootse, bombastische songs hebben ruimte gemaakt voor dansbare grooves met elektronische invloeden. Een fris, rauw en energiek geluid, met het nachtleven als inspiratiebron.

 

Inca Rose
Over verse bands gesproken: Inca Rose maakt haar live-debuut tijdens de Herman Brood Academie on Tour! Inca Rose zoekt naar een perfecte crossover tussen soul en pop. Belangrijke invloeden voor de band zijn Lianne La Havas, Amy Winehouse en heel stiekem een beetje Hiatus Kaiyote.


 

Benieuwd geworden? Op de volgende data kun je de vier bands live aanschouwen:
17 mei – Cul de Sac, Tilburg
19 mei – Altstadt, Eindhoven
20 mei – Gigant, Apeldoorn
23 mei – Paradiso, Amsterdam