TDI Tipt

TDI TIPT: een unieke cocktail van zon, zee, clincs, eten, kunst, liefde en muziek tijdens Surfana Festival (7 t/m 10 juni)


4 mei 2018

Surfana Festival
7 – 8 – 9 – 10 juni

Zoooo, er is weer even een frisse en afwisselende line-up geprogrammeerd voor het stukje paradijs op aarde begin juni, ook wel Surfana! Het festival dat iets meer dan een maand losbarst aan de geel-groene-blauwe Nederlandse kust bij Bloemendaal. Hieronder vertellen we je nog veel meer over Surfana en geven we onze niet-te-missen-tips voor ’t festival. 

Surfana is alweer in 2007 is opgericht, oorspronkelijk als surfschool in Zandvoort en surf and good life collective, en al snel met een tweede vestiging op Vlieland plus een surfkamp in Bloemendaal. Los van het surfen wil Surfana graag zijn lifestyle delen met andere fijne mensen en in 2013 rolde daar het eerste festival uit in de duinen bij Bloemendaal aan Zee: een combinatie van surfen, sportieve activiteiten, toffe bands en het genieten van een eenvoudige levensstijl, in volledige harmonie met de natuur.

The Daily Indie heeft vorig jaar zelf met de tenen in het zand polshoogte genomen bij Surfana en wij hebben nog steeds warme herinneringen aan die dagen. Tussen de natuurlijke cocon van hoge en schitterende duinen voel je je een vrije vogel, je maakt een wandeling over het strand, doet mee aan een van de vele clinics, haalt iets lekkers en duurzaams te eten en dat alles in een ontzettend relaxte sfeer vol mooie en vrolijke mensen. Ja, het leven is goed op Surfana, zoals het zou moeten zijn.

Muzikale ontdekkingen
Maar voordat we al te zwijmelend over onze laptop hangen, laten we eens in het muzikale aanbod duiken van dit jaar. Surfana weet elk jaar namelijk de mooiste artiesten naar het groene en zanderige natuurgebied te lokken. Vorig jaar alleen al met The Mauskovic Dance Band, Moon Tapes, Jo Goes Hunting, Son Mieux, Sinkane, Altın Gün, The Black Marble Selection, Bungalow, Niko, The Stangs, Barbagallo en Skegss. Maar wat zijn onze tips uit het programma naast onder meer EUT, Sean Koch Trio, Thunder Fox, Cookhouse en Folk Road Show? Je leest het hieronder!


 

Surf Aid-Kit
Liefhebbers van Dick Dale, The Shadows en The Ventures? Dan hebben we wel een hele frisse en soepele band uit de line-up gevist en wel Surf Aid-Kit uit Amsterdam. Een match made in heaven, want het vijftal maakt exotische en psychedelische surf en dat klinkt haast als de omschrijving van Surfana zelf.

Dit jaar speelde de band al op Tweetakt, in Pacific Parc, volgende week in de Melkweg én deze week is bekend geworden dat de band is geselecteerd voor de Popronde. Alleen maar goed nieuws in het kamp van Surf Aid-Kit, dus. Check hieronder het nummer Anthem en je begrijpt waarom.


 

Figgie
We kunnen het toch niet laten om Figgie te tippen voor de komende editie van Surfana. Eerder dit jaar gingen we al een paar dagen op tour met de band tijdens Noorderslag om de boys van binnen en buiten te leren kennen, en daar hebben we van dichtbij kunnen zien hoe leuk én verschrikkelijk goed deze band is.

Ze hebben alles: mooie teksten, sterke melodieën, leuke koppies, hippe outfits, strakke harmonieën en een onwijs positieve uitstraling. Tel daarbij op dat het allemaal rasmuzikanten zijn en jij gaat uit je plaat tijdens Surfana, don’t wory.


 

The Kava Kings
Uit Australië dan, de muzikale vrienden van The Kava Kings. Na een eerste EP No Time To Lose, is toevallig eergisteren de nieuwe single Friends (luister je hieronder) verschenen, afkomstig van de band zijn debuutalbum dat later dit jaar verschijnt. Verwacht een hoop zomerse pop met zwoel scheurende phasergitaren, synthetische synths en een hoog een melancholisch meezing-gehalte.

Of zoals het invloedrijke Australische platform Tripje J het verwoord: The Kava Kings are your hot wet dream leaving you overwhelmed yet satisfied. Niets aan te voegen, de band op zaterdag: rood omcirkelen met die handel!

 


 

Carina Nebula
Wij houden van kleurrijke en eigentijdse bands en dan komt het goed uit dat we Carina Nebula op het muziekprogramma van Surfana zien staan. Achter deze band zit Kike Zwagerman, die haar bandleden vond op de plek waar zoveel knetterende en spattende bandjes elkaar vinden: de Herman Brood Academie in Utrecht. Carina Nebula is eveneens geselecteerd voor de Popronde deze week, maar voor die tijd kun je de band al lekker meepakken met een zilt windje in je nek, een fris biertje in je hand en je teentjes in het koele zand.

Maar hoe klinkt dat dan? Veel muziek is er nog niet uit van de band, maar Pond, Mini Mansions, Autolux en Soulwax worden als invloeden genoemd door de band zelf. En mocht je daar toevallig minder bekend mee zijn: vertrouw ons, dat komt helemaal goed. Gaat heen en laat uw ogen en oren verrijken met energieke en psychedelische effecten der Carina Nebula.


 

Morado
Nederland is maar goed voor ons, want een van de acts die we op onze radar hebben, is de groovy en ook psychedelische groep uit Amsterdam: MORADO. De band lijkt rechtstreeks uit de jaren zestig te zijn getransporteerd en haalt een hoop invloeden uit de jaren zeventig en van science fiction uit de eighties, wat resulteert in een heerlijk retro en zweverig geluid vol vette grooves en een hoop phaassseeerrrsssss.

Vorig jaar tourde de band nog met andere TDI-favorieten Phoam, MOOON en Mantra, stond de band in alle grote zalen van Amsterdam en jaaa hooorrrrrr: ook MORADO is geselecteerd voor de Popronde dit jaar. Die programmeur heeft er een neusje voor…! Check hieronder de nieuwe videoclip The Forest, wat een soort acid-trip is van meer dan vijf minuten. Mocht je per ongeluk een zegeltje door hebben geslikt voor de show van MORADO: dat is waarschijnlijk een prima mengelmoesje. Sit back and enjoy!


 

WEBSITE SURFANA | FACEBOOK-EVENT | TICKETS