TDI Tipt

TDI TIPT: uit de muzikale vijver van VESTROCK vissen we de mooiste acts, onder meer OCTOBER DRIFT, Sunstack Jones en Lydmor (Hulst, 1 & 2 juni)


2 mei 2018

VESTROCK
1, 2 & 3 juni

 

Nog maar een paar weekjes en dan wordt de maand juni heerlijk geopend door VESTROCK bij de Zeeuwse vestingstad Hulst. Eerder las je bij ons al over de laatste namen voor de line-up, nu duiken we dieper in de programmering en vissen we een aantal pareltjes omhoog uit de muziekvijver. 

Tekst Ricardo Jupijn & Dirk Baart

Naast Johan, MY BABY, Jacin Trill, Equal Idiots en Black Foxxes (daarover binnenkort meer op onze site) hebben we nog een paar favorietjes en die lichten we hieronder eens even rustig uit voor je. Meer informatie vind je op de website van VESTROCK!


 

Millionaire
Zaterdag 2 juni
In België werden ze vorig jaar nog gekker dan ze normaal gesproken al zijn: na tien jaar stilte was Millionaire terug van weggeweest. De formatie rond Tim Vanhamel (Evil Superstars, dEUS) vierde het met nieuwe plaat Sciencing en een sterke show in een bomvolle tent op Best Kept Secret. Nu mag VESTROCK dus ook in de feestvreugde meedelen en dansen op de stoere spierballenrock van de Vlamingen. Dan begrijp je vast binnen de kortste keren waarom Josh Homme van Queens of the Stone Age altijd van de daken schreeuwt dat Millionaire, met wie hij samen in Eagles of Death Metal speelde, de allercoolste rockband ter wereld is. (DB)


 

OCTOBER DRIFT
Vrijdag 1 juni
VESTROCK indrukwekkend? Vast! Maar de jonge honden van October Drift schrikken er vast niet voor terug. Bij deze Britten heeft de baard zich net van de keel naar de kaken verplaatst, maar ze hebben er al wel festivalshows op The Great Escape en Glastonbury opzitten. Niet zo gek, want de rauwe rock van het viertal is gigantisch melodieus. Fan van Editors? Weet dan dat deze band niet voor niets op tour ging met die Britse gigaband. Op zijn best doet zanger Kiran Roy namelijk een beetje denken aan Tom Smith himself. Of October Drift net zo groot gaat worden? Weten wij veel. Wat we wel met zekerheid durven te zeggen, is dat je het hier goed naar je zin gaat hebben op de vrijdag. (DB)


 

Lydmor
Vrijdag 1 juni
Uit Denemarken wordt Jenny Rossander en daarmee haar alterego Lydmor geïmporteerd voor een bijzonder intense liveset. Ze is er maar druk mee, want in september verschijnt haar nieuwe albumI Told You I’d Tell Them Our Story, ze is net terug van een Aziatische tour en bracht onlangs een nieuwe single Money Towers uit. De elektropop van de Deense gaat over seksualiteit, drugs en is gevuld met pulserende bassen, ritmische clubvibes en de sinistere ondertonen geven de muziek van Lydmor precies dat spannende randje dat de muziek nodig heeft. Haar liveshows zijn intens, om het licht uit te drukken, dus je weet waar je moet zijn op de vrijdag van VESTROCK. (RJ)


 

Fangclub
Vrijdag 1 juni
Er zijn 1.001 manieren om bandjes te ontdekken en door line-ups van festivals scrollen is er daar één van. Zo kwamen we achter deze Ierse boys van Fangclub, die vorig jaar hun zelfgetitelde debuutalbum uitbrachten via Vertigo Records en vorige maand alweer een nieuwe single uitbracht met All Fall Down. Krachtig, direct en riff-gedreven songs die net zo leuk zijn in de kroeg of voor een veld van tienduizend bezoekers. In de lijn van bands als VANT en Demob Happy trekt Fangclub als een wervelwind over het terrein van VESTROCK heen volgende maand. Zet je tent maar goed vast! (RJ)


 

Sunstack Jones
Zaterdag 2 juni
Dit vijftal is sinds 2011 bezig, brachten relatief lo-fi hun muziek uit en spelen pas sinds 2016 ook liveshows. Hadden ze wat ons betreft veel eerder mogen doen, want Sunstack Jones is zo’n typisch onontdekte gem die misschien in 2018 weleens hoge ogen kan gaan gooien. De band speelt deze maand op het toonaangevende showcasefestival The Great Escape in Engeland en gaat daarna op weg naar Hulst voor een show vol psychedelica, zonovergoten melodieën die hun inspiratie halen uit The Verve, Mazzy Star, Spacemen 3, The Byrds, Buffalo Springfield, The Sundays en Sonic Youth. Luister hieronder naar de single Without Being Told, afkomstig van de band zijn zelfgetitelde album dat overigens is gemastered door Simon Jones van The Verve.


 

WEBSITE VESTROCK | FACEBOOK-EVENT | TICKETS